FOTOS Tornen les pancartes pels presos polítics als ajuntaments

La Junta Electoral va obligar despenjar-les durant la campanya

La pancarta de presos polítics, a l'Ajuntament de Palamós
La pancarta de presos polítics, a l'Ajuntament de Palamós | Arnau Urgell
NacióDigital
16 de juny del 2019
Actualitzat a les 8:32h
"Llibertat presos polítics". A mesura que els ajuntaments s'han anat constituint aquest dissabte, alguns consistoris han tornat a penjar la pancarta de suport als líders independentistes empresonats. Des de l'inici de la campanya, quan la Junta Electoral (JEC) va prohibir-ne l'exhibició, que havien quedat retirades dels edificis públics. Però amb la constitució dels nous plenaris, els consistoris independentistes han tornat a col·locar-la.

Són els casos de Palamós, al Baix Empordà, on ERC ha revalidat l'alcaldia per majoria absoluta. O de Platja d'Aro, també al Baix Empordà, on la pancarta "Llibertat presos polítics" també ha tornat a la façana de l'Ajuntament, on "conviu" amb la bandera espanyola. Aquest és un dels municipis on JxCat ha perdut l'alcaldia malgrat ser la força més votada, després d'un pacte entre PSC, ERC i comuns.
 

La façana de l'Ajuntament de Platja d'Aro, aquest dissabte Foto: Arnau Urgell



Els 947 municipis catalans han constituït aquest dissabte els seus ajuntaments. Bona part de l'atenció ha estat posada a Barcelona, on Colau ha revalidat l'alcaldia, i ha promès que la pancarta a favor dels presos tornarà a la façana de l'ajuntament.