Martí Boada inaugura l'exposició «Forest Art» a la UNESCO

Amb les peces de l'exposició Forest Art in Biosphere Reserves and in Natural Protected Areas, Martí Boada vol retre homenatge, abans de res, al bosc,

Martí Boada observant una de les peces exposades
Martí Boada observant una de les peces exposades | Martí Boada
Redacció
17 de juny del 2019
Actualitzat a la 13:30h
Aquest dilluns 17 de juny a la UNESCO, a París, s'inaugurarà l'exposició  Forest Art, de Martí Boada, en ocasió del Consell mundial de Reserves de la Biosfera. Ho fa amb una evocació a Antoni Tàpies: " Martí Boada ens confirma que l'amor a la naturalesa no només fa honor a panoràmiques i postes de sol, per molt que sigui vàlid. Estimar avui la naturalesa és també adonar-se que estem fent alguna cosa essencial per a les nostres vides i les dels nostres fills" (Antoni Tàpies).

Durant molts anys, Martí Boada (Sant Celoni, 1949) s'ha aproximat al bosc. Des de nen, de la mà del seu pare, fent desembosc, especialment a la vall d'Olzinelles, Catalunya, Espanya, i anant a recollir glans, amb la seva mare. Més endavant ho estudia des de l'ecologia, la geografia i les ciències ambientals. Però és en l'art on aquest naturalista, assessor del Programa sobre l'Home i la Biosfera (MAB) de la UNESCO, ha trobat una via significativa per transmetre la necessitat de protegir els boscos de tot el món.

Amb les peces de l'exposició Forest Art in Biosphere Reserves and in Natural Protected Areas, Martí Boada vol retre homenatge, abans de res, aL bosc, del qual l'ecòleg Ramon Margalef indicava: "Per entendre un bosc la ciència és insuficient, cal com mínim un poeta ". Des d'aquesta perspectiva, Martí Boada crea una obra artística en la qual, en paraules de l'autor: "Cada peça és un objecte pensat, observat al bosc, identificat, reinterpretat, amb espurnes de ciència, però essencialment reconvertit en art, desemboscat, sorgit del bosc per mostrar nous matisos des de la creativitat."
 

Exposició Forest Art de Martí Boada a la UNESCO Foto: Martí Boada


 
Arxivat a