JxCat i ERC de Sant Celoni ja treballen per elaborar un pla de govern pendents de si la CUP s'hi vol incorporar

JxCat reconeix que hi ha reunions pendents, ERC està disposada a negociar des de zero per la incorparació de la CUP i els anticapitalistes pretenen incidir en el futur govern municipal

Sala de plens de l'Ajuntament de Sant Celoni
Sala de plens de l'Ajuntament de Sant Celoni | Jordi Purtí
05 de juny del 2019
Actualitzat el 13 de juny a les 10:53h
A deu dies per a la constitució dels nous ajuntaments les reunions a Sant Celoni per configurar el govern municipal de la nova legislatura s'intensifiquen a diferents bandes, tal com ho ha reconegut Raül Garcia, candidat de JxCat de Sant Celoni i la Batllòria i qui té més possibilitats de ser investit, sempre i quan no hi hagi res que provoqui un gir, ara mateix inesperat. "Ens hem vist amb tots els grups per veure prioritats programàtiques per la loegislatura", ha manifestat Raül Garcia.

També ha reconegut -ho vàrem avançar ahir- que ha establert un pla de treball amb Esquerra per elaborar un pla de govern "i anem fent camí", ha corroborat l'alcaldable a preguntes de NacióBaixMontseny. Garcia, en qualsevol cas ha deixat clar que encara hi ha reunions pendents, també amb altres forces polítiques que han obtingut representació municipal, per seguir compartint visions del proper mandat a Sant Celoni i la Batllòria.

Esquerra: Legislatura amb correlació de forces diferents

Mentrestant, des de la seu d'ERC Sant Celoni i la Batllòria se segueix treballant i aprofundint en les converses amb JxCat per reeditar el govern que ara acaba el mandat "tot i que amb una correlació de forces diferent". La legislatura 2015-2019 que viu els darrers dies, els dos partits han governat amb minoria amb una correlació de forces de 7 a 1, però aquesta aritmètica no serà la mateixa a la legislatura 2019-2023 ja que la distribució serà de 6 a 3. Una aritmètica que ERC també utilitza per negociar.

Amb tot i això, de les converses sorgides per una banda amb JxCat i per altra amb la CUP des del partit que lidera Magalí Miracle s'assegura que "A ERC estem disposats a començar una negociació des de zero per fer possible un gran acord de les forces republicanes del municipi".

Incidir en el govern

La CUP és un altre dels actors principals d'aquest joc d'escacs, tot i que l'aritmètica no li dona la força que si ha tingut en altres legislatures. Des de la formació anticapitalista reiteren que estan en converses amb tots els grups municipals amb un objectiu: incidir, malgrat l'aritmètica, en el futur govern celoní "i aplicar així la nostra proposta de govern", expliquen des de la CUP, sense donar més detalls.

Com hem explicat en altres ocasions JxCat i ERC sumen majoria i no els caldria ningú més per governar, però tothom juga les seves fitxes. ERC ara és més forta, però JxCat també podria pactar, si és que en algun moment es plantegés, amb la CUP que, com esquerra té tres regidors. Altres combinacions amb la participació del PSC, ara per ara no es contemplen, però en política mai s'acaba de dir l'última paraula. Per tant, tot apunta a un govern de JxCat i ERC o un tripartit amb la incorporació de la CUP.
 
Arxivat a