ERC governarà amb majoria absoluta a Riells i Viabrea on més de la meitat de llistes no tenen representació

Només tres candidatures de set han aconseguit regidors i regidores

Redacció
04 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:19h
Josep Maria Bagot consolida la majoria absoluta d'ERC a Riells i Viabrea
Josep Maria Bagot consolida la majoria absoluta d'ERC a Riells i Viabrea | ERC-GIR
Josep Maria Bagot, l'actual alcalde de Riells i Viabrea i guanyador de les eleccions municipals del passat 26-M com a cap de llista d'ERC, no té els problemes que aquests dies tenen altres guanyadors de les eleccions al Baix Montseny -cas de Sant Celoni- o molts pobles de Catalunya de trobar els aliats més adients per conformar un govern municipal. A Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot ha tornat a guanyar amb majoria absoluta, encara més reforçada que no pas la legislatura anterior i passa de sis a set regidors del total d'onze que té aquest Ajuntament de la Selva.

Riells i Viabrea era el poble del Baix Montseny on s'hi presentaven més candidatures, un total de set, una més que no pas a Sant Celoni. La lògica feia preveure que el 26-M propiciaria un ajuntament molt fragmentat, però el resultat final ha estat que de les set llistes només tres han obtingut representació municipal. Dit d'una altra manera, un 17,95 per cent dels votants de Riells i Viabrea ha votat per algun dels quatre partits que no ha obtingut una cadira al ple municipal.

Josep Maria Bagot amb gairebé mil vots té un 47,73% dels vots molt per sobre del PSC de Cristina Martínez que en aquesta legislatura amb el 17,62% ha passat d'un a dos regidors i de tercera a segona força. De fet ha intercanviat posicions amb JxCat que encapçala Glòria Ribas que amb el 15,27% dels vots ha passat de tres regidors a dos i de segona força més votada a tercera.

Els quatre partits que s'han quedat fora del plenari són la CUP que es presentava per primera vegada, RVeCP-ECG que venia a ocupar el lloc d'ICV que sí tenia un regidor fins ara, tampoc els independents de TSR-idSelva, ni el PP que a Riells i Viabrea era l'únic poble del Baix Montseny on es presentava aquest partit de la dreta espanyola.

Arxivat a