FEM Vallès insta al Síndic de Greuges a analitzar el nivell de marginació a la perifèria metropolitana

La plataforma també demana als nous ajuntaments l’impuls d’una Àrea Vallès com un espai de treball per trobar l’encaix amb la gran Barcelona

Reunió de Fem Vallès amb el Síndic de Greuges de Catalunya.
Reunió de Fem Vallès amb el Síndic de Greuges de Catalunya. | Cedida
Redacció
03 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:23h

Representants de la plataforma FEM Vallès van reunir-se la setmana passada amb el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafel Ribó, per demanar que intercedeixi en el debat del desequilibri econòmic i el greuge econòmic que suposa per a les persones el fet de ser o no ser-hi en un àmbit administratiu metropolità. 

Entre d'altres, els aspectes clau d’aquest greuge són les diferències en l’oferta de serveis, tarifes o subvencions al transport públic en el cas de la mobilitat; la millora de polígons; les polítiques d’habitatge o la gestió ambiental.

A més a més, FEM Vallès insistirà als nous equips de govern dels municipis del territori l’impuls d’una Àrea Vallès com un espai de treball i consens per articular conjuntament el territori i trobar l’encaix amb la gran Barcelona en benefici de tothom qui viu o treballa al Vallès.

En l'escrit, FEM Vallès exposa que "la Regió de Barcelona ha d’incorporar plenament el fet social, econòmic-productiu i ambiental de la vall prelitoral situada darrera Collserola i el Corredor-Montnegre, el Vallès, amb tota la seva potència. Entre l’escala catalana i la de la capital, Barcelona, el Vallès juga un paper de frontissa i ajuda a un discurs únic. I aquest discurs té una base econòmica productiva que és, alhora, un projecte de futur de país".

FEM Vallès, que va estar representada per Antoni Abad, Alícia Bosch, Gabriel Torras, Josep Alberich, Manel Larrosa i David Garrofé, va lliurar al Síndic un document d’exposició de motius que donen peu a la petició de la plataforma formada per una nombrosa representació d’entitats socials, econòmiques i cíviques del Vallès per demanar una anàlisi que determini l’existència dels greuges descrits.


Què és FEM Vallès?

La plataforma FEM Vallès és una iniciativa promoguda per la patronal Cecot, el Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC), la Unió Empresarial Intersectorial Cercle d’Empresaris i Via Vallès. A més a més de la Cambra de Terrassa, entitats com Baricentro, Cerdanyola Empresarial, l’Associació d’Empresaris de Castellbisbal, l’associació Sant Cugat Empresarial, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Barcelona (delegacions del Vallès Oriental i Occidental), el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Delegació del Vallès) i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (Delegació del Vallès), CCOO (Vallès Oriental, Vallès Occidental i Catalunya Central), UGT (Vallès Oriental i Vallès Occidental) i el Circuit de Barcelona-Catalunya han subscrit la seva adhesió a la plataforma.