CANVI i PUSA acorden fer alcalde de Sant Antoni de Vilamajor a Raül Valentín

L'acord entre els dos partits independents desbanquen el govern de JuntsxCat i ERC

El que serà nou alcalde de Vilamajor, Raül Valentin (CANVI) -el tercer per l'esquerra- dona la mà a Ferran Calvera de PUSA
El que serà nou alcalde de Vilamajor, Raül Valentin (CANVI) -el tercer per l'esquerra- dona la mà a Ferran Calvera de PUSA | CANVI
Redacció
01 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:18h
Les incògnites per acabar de decidir els colors del govern municipal al Baix Montseny es van resolen. Dels tres municipis que les eleccions del 26-M no van deixar una majoria absoluta i calia buscar pactes entre diferents formacions polítiques amb representació municipal a Sant Antoni de Vilamajor ja han trobat l'encaix. De fet, el resultat havia deixat una evidència que els partits que han estat a l'oposició aquesta darrera legislatura, diumenge passat van ser els més votats i, per tant les candidatures de CANVI, encapçalada per Raül Valentín i PUSA, que tenia Ferran Calvera de cap de llista tenien tots els números per arribar a un acord.

I així ha estat, les dues candidatures independents han decidit aquest dijous a la nit en una trobada dels regidors electes dels dos partits formar govern que tindrà a Raül Valentin com a nou alcalde d'un municipi complex per les urbanitzacions, els disseminats i el centre del poble. Els dos partits independents, d'alguna manera volen sumar aquestes diferents realitats "per fer de Sant Antoni de Vilamajor un poble únic, cohesionat, descentralitzat i integrador de tots els seus veïns".

“No hi ha feina més agraïda i emocionant que treballar pel municipi", ha dit el cap de llista de CanVi i proper alcalde vilamajorí, Raül Valentín. Per la seva banda, el president del PUSA, Ferran Calvera, ha recordat que "aquest pacte era el que marcava la lògica" i que "en un equip de govern les relacions personals també tenen molta importància".

CANVI aporta al ple municipal 4 regidors i PUSA 3. A l'oposició hi quedarà JuntsxCat amb 3 regidors i ERC també amb 3 regidors.