Sumem per Hostalric - Acord Municipal destrona JxCat

Nil Papiol serà el nou alcalde amb majoria absoluta de vuit dels 11 regidors del ple municipal

Nil Papiol guanya les eleccions municipals al capdavant de Sumem per Hostalric
Nil Papiol guanya les eleccions municipals al capdavant de Sumem per Hostalric | SXH
Redacció
27 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:30h
El mes d'octubre de 2018 es posava en escena un nou moviment polític a Hostalric que els seus impulsors l'anomenaven Sumem per Hostalric (SxH). Deien que era un Acord Municipal amb la mirada posada a les eleccions locals que es van celebrar aquest diumenge 26 de maig. Les cares visibles del moviment eren conegudes al poble tant el seu cap de llista Nil Papiol o Sergi Regàs, aquest darrer regidor d'ERC a l'Ajuntament d'Hostalric.

Deien en aquell moment que SxH és un moviment estrictament municipalista que incorpora veïns i veïnes de tot l'espectre polític democràtic del poble i per això "una candidatura de poble amb independents i militants de diverses formacions polítiques de la Vila".

Els resultats per ells no podien ser millors ja que han guanyat les eleccions municipals arrasant ja que Nil Papiol, a partir del pròxim 15 de juny, podrà governar amb una aclaparadora majoria absoluta amb vuit dels onze regidors que té el ple d'Hostalric. Un resultat que destrona Josep Antoni Frias, candidat a la reelecció de Junts per Hostalric - Emociona't. Era alcalde des de la legislatura 2007-2011. Josep Antoni Frias s'ha quedat amb tres regidors.

A Hostalric es presentaven dues llistes més Hostalric En Comú Podem - En Comú Guanyem (HECP-ECG) i Partit del Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés (PSC-CP) que s'han quedat fora de la representació municipal.