MAPA La sanitat esdevé un greu problema a l'Alt Urgell i el Solsonès

Consulta en quines comarques aquesta és la temàtica que més marca la campanya i en quines és una qüestió secundària

Mapa comarcal de Catalunya, segons la intensitat de la sanitat com a problemàtica
Mapa comarcal de Catalunya, segons la intensitat de la sanitat com a problemàtica | ND
NacióDigital
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:02h

Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada comarca, es desplega el seu nom, la puntuació sobre 10 que rep com a problemàtica aquesta temàtica i l'enllaç a la notícia específica sobre la comarca. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.

L'atenció sanitària és el principal problema a dues comarques veïnes, l'Alt Urgell i el Solsonès. En la primera, l'hospital necessita una profunda remodelació i es planteja la construcció d'un nou CAP, en l'horitzó d'un futur nou hospital, que de passada permetria l'aprofitament de les actuals instal·lacions del CAP per a prestacions hospitalàries.

Pel que fa al Solsonès, la manca de liquiditat i de recursos ha provocat un enfrontament amb els treballadors del Centre Sanitari del Solsonès, els quals en reclamen el pagament dels complements salarials pendents de l'any passat. També les baixes i jubilacions sense relleu estan deixant sense metges i professionals al centre i, des de la societat civil, es tem que la comarca podria perdre molts dels serveis sanitaris de què ha gaudit durant aquests anys, obligant als usuaris a traslladar-se al centre de referència, a Manresa.

La problemàtica també és molt notable al Baix Penedès, on els equipaments estan saturats, amb manca de professionals per al volum de població atesa, la sanitat publica concertada i contínues queixes i mobilitzacions de sanitaris i usuaris. En el veí Garraf, la construcció d'un nou hospital comarcal a Vilanova i la Geltrú és una reivindicació literalment històrica, de què se'n parla des dels anys 90 i que, des del 2011, compta amb un projecte no executat sorgit d'un concurs d'idees públic.
 
Les problemàtiques que marquen la campanya electoral a cada comarca