Desmantellada una plantació amb més de 1.000 plantes de marihuana a Santa Maria de Palautordera

En l'operació a la urbanització Can Bosc la policia espanyola ha detingut i posat a disposició judicial una persona

Una plantació amb 1076 plantes de marihuana a Santa Maria de Palautordera
Una plantació amb 1076 plantes de marihuana a Santa Maria de Palautordera | Policia Nacional
Redacció
22 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:12h
Agents de la policia espanyola han desmantellat una plantació "indoor", instal·lada en un habitatge de la urbanització de Can Bosc, a Santa Maria de Palautordera, que havia generat un ambient de malestar entre el veïnat ja que sospitaven que s'hi estava portant alguna activitat il·lícita.

Com a conseqüència d'anteriors operacions contra el tràfic de marihuana, que havien permès en el seu moment desmantellar diverses plantacions similars i la detenció de 12 individus de cinc nacionalitats diferents, a més de confiscar nombrosa documentació, es va poder trobar la pista de l'habitatge de la urbanització de Can Bosc, on s'havia instal·lat la plantació amb una potent activitat.

La casa estava perfectament camuflada i en el registre es van decomissar 1.079 plantes de marihuana amb un pes de 150 quilos. A la planta també s'hi van localitzar 7 aparells d'aire condicionat, 55 transformadors, 55 focus de llum, 15 ventiladors, 14 extractors, 1 creador de Co2 i 1 deshumificador, per fer les funcions de cultiu, recol·lecció, emmagatzematge, distribució i venda de la droga. En la mateixa operació es va detenir i posar a disposició judicial la persona responsable de la plantació.

També es va poder comprovar que l'energia elèctrica que proveïa a l'habitatge era presa de manera fraudulenta de l'escomesa general. A l'individu detingut se l'acusa policialment de la presumpta comissió d'un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues) i un altre de defraudació de fluid elèctric.

L'operació policial ha estat realitzada per agents de la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria Territorial de Sant Adrià del Besós (Barcelona).