La CUP s'estrena en unes eleccions municipals a Riells i Viabrea

Volen entrar a l'Ajuntament per eliminar una política monolítica i desprestigiada que es basa en promeses de campanya i en incompliments sistemàtics

Carolina Gascueña, alcaldable de la CUP a Riells i Viabrea
Carolina Gascueña, alcaldable de la CUP a Riells i Viabrea | CUP Riells i Viabrea
Redacció
21 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:22h
"Fartes de polítiques ràncies, de paraules buides i de formes de fer que només prioritzen els interessos d'uns pocs", així és com un  grup de riellenques i riellencs anuncien que s'han presentat a aquestes properes eleccions municipals amb les sigles CUP – Alternativa Municipalista per tal de canviar aquesta "inèrcia de la vella política que, fins ara, ha estat governant contra el poble, també el nostre poble".
 
Són la Carol, la Maria, en Francesc, en Jaime, la Pau, en Carles, l'Oriol, la Sonia, en Llorenç, la Maria Ángeles, l'Ariadna, la Paula, l'Arnau i la Mireia. Un grup de persones activistes, compromeses, amb capacitat i ganes per a donar la volta a unes maneres de fer que al seu criteri,"fa molt, haurien d'haver quedat enrere". Volen entrar a l'Ajuntament per eliminar una política monolítica i desprestigiada que es basa en promeses de campanya i en incompliments sistemàtics.
 
Pensen en una forma de fer política amb el poble com a referent, orientada cap a totes les persones i amb la participació de tothom. "El poble és el nostre punt de partida i el nostre objectiu final". Estan convençuts que els serveis públics han d'estar sota control directe de la gent. Les institucions han de ser transparents i democràtiques, lliures de servituds i d'interessos privats.
 
Volen un poble en el qual tothom se'n pugui sentir part, on les persones joves puguin pensar a construir-hi la seva vida, on puguin aconseguir un equilibri real i on la cultura, la vida social i el teixit econòmic tinguin el pes específic que els correspon.
 
Pensen en un Riells on una de les prioritats sigui revertir les desigualtats i treballar sense descans per millorar les condicions de vida de les persones més vulnerables, aquelles que només interessen cada quatre anys, a les que només es té en compte a l'hora de les campanyes electorals i que després cauen en l'oblit. Els drets bàsics com l'habitatge, la feina, l'educació i la salut han de ser universals i han d'estar, sempre, per sobre de qualsevol interès polític.
 
"Som conscients que vivim en un entorn privilegiat, el Montseny, això ens fa estimar-lo i donar-li la immensa importància que té". La diversitat natural, la riquesa paisatgística, les masies i, en definitiva, l'entorn, han de ser un valor a protegir promovent polítiques de racionalització i conservacionistes, aturant els interessos urbanístics i avançant amb pas ferm cap als models energètics sostenibles, renovables, de gestió pública i el residu zero.
 
Tot això en clau de País, "amb l'orgull de no voler renunciar a l'esperit de l'1 d'Octubre, perquè nosaltres si volem una República catalana lliure, on no hi tinguin cabuda el feixisme opressor ni el masclisme que ens mata, en definitiva on el patriarcat que ens obliga a viure com a poble esclau desaparegui de les institucions i de la vida comuna".
 
 
Totes les llistes de les eleccions municipals al Baix Montseny: noms i cognoms, partits, sigles i municipis
Arxivat a