ERC aposta «per una Vallgorguina més connectada, segura, participativa i transparent»

Els republicans han celebrat l'acte central de campanya a La Fàbrica amb la presentació de l'equip i del programa electoral

Un moment de la presentació de la candidatura d'ERC Vallgorguina
Un moment de la presentació de la candidatura d'ERC Vallgorguina | ERC Vallgorguina
Redacció
20 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:42h
Esquerra Republicana de Vallgorguina ja ha posat sobre la taula els eixos principals del seu programa electoral de cara a les eleccions municipals del proper 26 de maig. L’equip liderat per Magda Bes va celebrar el dissabte passat a La Fàbrica davant d´un centenar de persones l’acte central, que va comptar amb la participació del grup de dixieland Roger Canals i Miratjazz per amenitzar la festa.

A l’acte es va presentar el programa i l’equip d’ERC Vallgorguina que forma la llista electoral. “Des dels diferents barris de Vallgorguina hem format un equip transversal, il·lusionat i molt professional disposat a treballar per a tot el municipi, aprofitant i gestionant tots els recursos que tenim”, va afirmar l’alcaldable Magda Bes. Bes també va insistir en la necessitat de buscar solucions per aconseguir connectar tots els barris del municipi, treballant el manteniment i la seguretat, dos dels eixos principals del programa d’ERC Vallgorguina. En aquest sentit, Ferran Llaveria, número 5 de la llista, va explicar algunes de les mesures que es duran a terme per “créixer amb continuïtat, impulsar el teixit social i econòmic al poble i donar servei als barris de Canadà Park i Baronia, on hi viuen aproximadament unes 1200 persones, gairebé la meitat de tota la població de Vallgorguina”.

Així, algunes de les propostes que va anunciar ERC Vallgorguina són la instal·lació de petites oficines a Canadà Park i Baronia, amb personal d’administració i de manteniment i un servei de vigilància 24 hores. També un telèfon d’atenció ciutadana 24 hores, més controls policials i un caixer automàtic . A més, per a potenciar el teixit social i econòmic es van anunciar accions per  a fomentar l’obertura de nous establiments i donar vida al comerç.

Pel que fa al manteniment, Daniel Alcobas, número 11 de la llista, va apuntar que part dels recursos es destinaran a “portar la igualtat tant als barris com al nucli”. Segons va explicar, es pretén millorar el servei de neteja i fer més zones enjardinades a tot el poble, més espais per als joves i recuperar la pista esportiva de Canadà Park, “garantint un manteniment periòdic i professional a tots els espais”.

A banda, ERC Vallgorguina també va anunciar la millora de les infraestructures del  lavegueram i de l’enllumenat públic, la modificació de la recollida de voluminosos i la implantació de la recollida d’escombraries porta a porta, començant pel nucli urbà i fent-ho extensiu a tots els barris.

En concret, als diferents barris de Vallgorguina també es va parlar d’iniciatives a Can Puigdemir a Collsacreu i al nucli. A Can Puigdemir, amb la reforma del parc infantil, la reobertura del casal social i la instal·lació d’una pista poliesportiva multifuncional per a la pràctica esportiva de les entitats del poble, en especial del Club Patins de Vallgorguina.

També, la instal·lació d’una marquesina amb seients a la parada de l’autobús i la millora de la senyalització amb 12 plafons indicatius. A Collsacreu, amb millores en quant al servei de manteniment i vigilància i la igualació del preu del subministrament d’aigua potable amb la resta de barris del municipi. I al nucli, amb la millora dels accessos al poble i de les zones d’aparcament.

Un dels altres eixos del programa electoral d’ERC Vallgorguina és l’atenció a les persones. Raquel Gutiérrez, número 4, va presentar les accions principals que durà a terme l’equip de Magda Bes. “Per solucionar els problemes hem de tenir cura de les persones i oferir atenció real i personalitzada a tothom, en especial als infants, als joves, a les dones, a la gent gran i a les famílies”, apuntava Raquel Gutiérrez. En aquest sentit, les propostes que van presentar són la creació d’un protocol d’atenció psicosocial d’emergència per donar resposta a les persones i famílies que ho necessitin, la promoció d’hàbits saludables i l’augment de la relació amb les escoles i l’AMPA per posar en marxa projectes educatius, entre d’altres.

A l’acte també es va posar èmfasi en la cultura i l’esport a Vallgorguina. Romà Salvador, número 8 de la llista, va explicar les accions principals del programa per aconseguir un poble amb “cultura cada dia”. “Hem d’anar fora de Vallgorguina per gaudir de les activitats que ens omplen; això ho canviarem” va afirmar. L’obertura del nou casal Ca la Lola i l’extensió de part dels actes de la Festa Major als barris són algunes de les iniciatives que es tenen previstes. Romà Salvador tampoc va voler oblidar la transparència i la participació. “Posarem en marxa una nova manera de prendre decisions amb consultes populars per fer una política més propera”, va apuntar.

A l’acabar l’acte, Pep Cruz, president d’ERC de Vallgorguina, es va mostrar molt optimista de cara a les eleccions del 26 de maig, i va emplaçar els assistents a l’acte a donar un vot de confiança al partit. “Volem empoderar els veïns i veïnes. La república es construeix des de baix, des dels municipis”, va apuntar.

Experiència i proximitat al servei de la ciutadania

Després de 12 anys com a Jutgessa de Pau de Vallgorguina, Magda Bes enceta una nova etapa que la pot portar a l’alcaldia. Però els veïns i veïnes del municipi la coneixen de més enllà. I no només per la seva trajectòria al servei de les persones, sinó que també per la seva personalitat, humil i positiva.

Són més de 50 anys vinculada al poble i una trajectòria de dècades a empreses de prestigi, impulsant projectes i treballant per al bé de les famílies, els joves i la gent gran. Amb aquesta nova etapa, Magda Bes pot pujar un esglaó més a la seva carrera professional i humana, posant en marxa accions i iniciatives que puguin beneficiar els veïns i veïnes de Vallgorguina per, com bé explicava la mateixa Magda Bes a l’acte, “sembrar el futur i fer brotar millores al poble”.
 
Totes les llistes de les eleccions municipals al Baix Montseny: noms i cognoms, partits, sigles i municipis
 
Arxivat a