Ahmed Benamar: «Volem ser la clau que possibiliti un govern d'esquerres»

Treballem barri a barri amb un pla d'inclusió social i treballar les seves problemàtiques, les dones que poden quedar excluïdes, les migrants, persones grans que viuen soles...

hmed Benamar, candidat de Podemos a l'alcaldia de Sant Celoni
hmed Benamar, candidat de Podemos a l'alcaldia de Sant Celoni | Jordi Purtí
20 de maig del 2019
Actualitzat el 24 de maig a les 17:16h
Les agendes a vegades costen de quadrar, però el dia té 24 hores i sempre hi ha una solució. L'entrevista amb Ahmed Benamar la vàrem fer un dijous a la nit a l'Hotel Suís, a la plaça de la Vila i des d'on es veu l'edifici de l'Ajuntament de Sant Celoni i amb la il·lusó de poder-ne ser l'alcalde el pròxim 26 de maig ja que és el cap de llista de Podemos. Benamar s'estrena en unes eleccions i el seu lema "treballar barri a barri  per poder fer un poble millor"

- Què tal la campanya?

-  Va bé, anem fent. Se'ns han ajuntat les eleccions generals amb les municipals, però ara és l'hora d'explicar les nostres propostes.

- Vostè és la primera vegada que encapçala una llista electoral, es presenta per Podemos. Com viu l'experiència?

- Nosaltres com a Podemos de Sant Celoni i la Batllòria estem molt il·lusionats, moltes ganes i molta motivació per poder fer coses pel municipi i comencem des de zero presentant-nos com a marca pròpia i ho fem amb la intenció d'aconseguir representació i ser la clau d'un proper govern d'esquerres.

- Quina és la seva vinculació amb ICV?

- ICV va decidir que no es presentava i nosaltres teníem l'acord d'anar amb les nostres formacions germanes ja sigui IU a nivell estatal o ICV a Catalunya. Quan ICV Sant Celoni va decidir no presentar-se va ser quan nosaltres vàrem prendre la postura de presentar-nos amb marca pròpia i a mi em van escollir candidat en unes primàries.
 

Ahmed Benamar responen les preguntes de NacióBaixMontseny Foto: Miquel Comas Dorca


- En el seu programa electoral prioritzen qüestiions com l'habitatge. Què proposen?

- Des de la nostra formació política veiem que és una evidència que l'habitatge és una problemàtica greu. Hi ha moltes famílies de Sant Celoni que cobren un sou de 900 euros al mes i han de pagar un lloguer de 600 euros. La cosa és que hi ha poca oferta i molta demanda i els preus són molt alts. El que plantegem és donar una millor funció a l'Oficina de l'Habitatge i que no tot depengui dels serveis socials, és a dir, que hi hagi una oficina que doni resaposta a les necessitats de les famílies. També proposem fer una auditoria dels pisos que hi ha a Sant Celoni que siguin propietat de bancs o dels fons voltors i posar-los a disposició de les persones que tinguin necessitats d'habitatge amb un lloguer social. Evidentment, ens posem al costat de la PAH i escoltarem les seves propostes i les portarem a terme.

- Com veuen vostès els desnonaments?

- El tema dels desnonaments és lamentable. Procurarem que aquelles famílies que per vergonya o altra situació no fan conèixer el seu cas no esperin que els arribi la sentència de desnonament i ho expliquin i els intentarem trobar solucions i per això és tant necessari que hi hagi habitatges amb lloguer social que tothom el pugui pagar.

- I dels habitatges ocupats què en pensa?

- La gent ocupa perquè no té habitatge, no ho fa per gust. La resposta la lligo amb l'anterior si disposem d'habitatges amb lloguer social assequible s'acabaria en bona mesura amb aquesta situació. Si no posem remeis sempre hi haurà ocupacions.

"La nostra proposta de recollida d'escombraries passa per un sistema de càrrega lateral "


- Segons la seva percepció, Sant Celoni és brut?

- Més que brut està mal gestionat. El sistema actual de recollida d'escombraries és obsolet. Els municipis que més reciclen del voltant de la nostra comarca són els del Maresme i això és gràcies a que han renovat els contenidors i els sistemes de recollida  i les flotes. A Sant Celoni i la Batllòria cal trobar alternatives. La flota de camions és vella i en el nou contracte s'ha d'invertir més. La nostra proposta passa per un sistema de càrrega lateral que s'està utilitzant a molts municipis ja que ens permet més capacitat de càrrega dels contenidors i es guanyaria en espai. Altres formacions polítiques proposen el porta a porta, però nosaltres el veiem no impossible però sí difícil d'implementar.

- I l'incivisme com es redueix?

- Incivisme sempre n'hi ha hagut a tots els pobles. Qui no recicla no reciclarà però hem de treballar pèr fer-los canviar d'hàbits. Les noves generacions van canviant les coses. Cal més informació i més conscienciació. Hem de fer entendre que reciclar millora el medi ambient i la butxaca de cadascú. D'altra banda, però, també hem de millorar el sistema de recollida de mobles i trastos vells. Que es recullin només una vegada al mes és insuficient, nosaltres implamentarem més dies, al menys un dia cada setmana o procurar que els trastos vells es puguin recollir per casa habilitant un número de telèfon.

- No sé si el tema de la piscina descoberta d'estiu vostès ho consideren també com una necessitat social?

- Bé, sembla que ara tots els partits la porten en el programa electoral. Nosaltres considerem que en un poble de gairebé 18.000 habitants i amb una important població infantil, que no tingui una piscina pública descoberta és una bestiesa. L'estan prometent des de fa molts anys i encara no l'han feta però els celonins i les celonines se la mereixen. Sens dubte és una de les necessitats més importants que té el poble. Altre tema és la ubicació. A Podemos no ens acaba de convèncer que es vulgui construir a Can Sans, ja que està allunyat del poble, ha d'estar en un lloc accessible per a tothom.

- Vostè com a candidat a formar part del nou Ajuntament que sorgeixi de les eleccions del 26-M tenen previst on la construirien?

- Els terrenys de la Forestal són molt cèntrics, però tot és estudiar-ho, però és necessari construir-la.

"Nosaltres treballem barri a barri amb un pla d'inclusió social i treballar les seves problemàtiques, les dones que poden quedar excluïdes, les migrants, persones grans que viuen soles"


- Com veu els barris de Sant Celoni i la Batllòria?

- Bé Sant Celoni i la Batllòria és un conjunt de barris. Nosaltres treballem barri a barri amb un pla d'inclusió social i treballar les seves problemàtiques, les dones que poden quedar excluïdes, les migrants, persones grans que viuen soles. Integració també dels barris en les festes populars obertes i multiculturals. Incloure tothom sense deixar de banda ningú per la seva condició sexual, física, religiosa... Alguns partits sembla que es recorden que existeixen els barris quan arriben les eleccions. Volem donar importància a les associacions de veïns i l'alcalde ha de visitar-los sovint.

- Pel seu partit la inclusió també és un eix fonamental del seu programa?

- Sí. Si no hi ha inclusió no hi ha integració. De fet, el concepte d'integració és molt subjectiu i cadascú el pot interpretar d'una manera diferent. Per això nosaltres parlem d'inclusió. Hi ha tres fets que propicien la inclusió. El laboral-econòmic amb ingressos i rendes baixes; el comunitari que és el que et facilita les relacions familiars i amb els teus veïns i que t'ha de fer sentir del lloc on vius i participatiu que és el component que et fa sentir ciutadà i amb dret a participar de temes socials i polítics. a partir d'aquí les persones s'integren.

- L'esport és una manera d'incloure els joves dins l'àmbit social del municipi?

- Sí, i tant! potenciar l'esport i una vida saludable i sana en els joves permet la lluita contra el tabaquisme i el possible  consum d'alcohol i drogues. També permet la inclusió dels nens i els adolescents. Una de les mesures que volem prendre és rebaixar les quotes que s'han de pagar per practicar futbol o bàsquet per no excloure les famílies més desafavorides. També s'ha de promocionar la pràctica de l'esport per a la gent gran.
 
 - Què ofereixen al jovent?

- Volem crear un centre cívic de gestió municipal que sigui plural i abarqui tots els joves i que sigui un lloc per fomentar la lluita contra la violència de gènere, igualtat entres homes i dones i un lloc de xerrades. Des de Podem pensem en locals com l'antic Centre Popular, a la carreterea Vella com un dels llocs on podria ubicar-se.

- Com ha de ser la policia de Sant Celoni i la Batllòria?

- Ha de ser una policia de proximitat i que faci front a les necessitats reals que té el municipi. Casos com els de les agressions feixistes de fa unes setmanes no es poden tornar a repetir per falta d'efectius. A la nit Sant Celoni ha de tenir una patrulla permanent. El conflicte de la policia s'ha de solucionar dotant-lo d'efectius i de serveis.
 

Ahmed Benamar convençut que Podemos tindrà la clau per formar un nou govern municipal a Sant Celoni Foto: Jordi Purtí


- Botiguers, comerciants, petits empresaris... Quines propostes tenen per a ells?

- El comerç local és molt important perquè dinamitza econòmicament el municipi. Sap greu que s'hagin de tancar botigues i negocis i per això se'ls ha de donar més suport. Des de l'Ajuntament s'han d'incentivar campanyes per atraure més visitants al poble i exercir de capitalitat. Estem parlant d'un municipi ben connectat amb tren o per carretera, per tant, la potencialitat hi és.

- Ara que parla de carreteres, com se soluciona el problema de la C-35?

- La C-35 gairebé s'ha convertit en una autopista per l'afluència de vehicles que hi passen a totes hores. En el tram que va del Pont Trencat fins la rotonda dels bombers és un punt negre. és urgent la construcció d'una nova rotonda a l'alçada de l'Esclat i connectar el polígon industrial també amb un pas elevat per a vianants.

- I pel que fa al turisme quina idea tenen per connectar el Montseny i el Montnegre?

- Cal incentivar els visitants a aturar-se a Sant Celoni. Cada any tenim una gran afluència de vehicles que passen pel poble en direcció al Montseny o al Montnegre i no s'aturen. L'únic que ens deixen és el CO2, els fums que deixen els cotxes. S'ha de treballar perquè qui travessa Sant Celoni s'hi vulgui aturar, per això també necessitem un comerç potent.

"Votem el dia 26 i el dia 27 parlem"


- Vostè visualitza l'Ajuntament amb algun partit que sigui capaç de governar amb majoria absoluta?

- Em sembla que no. El vot a Sant Celoni em sembla molt fragmentat i esperem que Podemos tingui l'oportunitat de tenir la clau per formar un govern d'esquerres.

- Quan Ahmed Benamar diu un govern d'esquerres a què es refereix?

- (riu) Bé, els partits que tradicionalment han estat d'esquerres. Votem el dia 26 i el dia 27 parlem. Mira nosaltres no som una secta i el que volem és que el que es promet es porti a terme.

 
Totes les llistes de les eleccions municipals al Baix Montseny: noms i cognoms, partits, sigles i municipis