Eduard Vallhonesta (PSC): «Cal obrir un debat per replantejar el mercat setmanal dels dimecres»

El cap de llista socialista proposa una millorar la neteja i l'incivisme de Sant Celoni i la Batllòria, promoure un municipi més segur i el control de l'ADEN de les femtes de gos

Eduard Vallhonesta, candidat del PSC a l'alcaldia de Sant Celoni i la Batllòria
Eduard Vallhonesta, candidat del PSC a l'alcaldia de Sant Celoni i la Batllòria | Jordi Purtí
23 de maig del 2019
Actualitzat el 24 de maig a les 17:15h
Hem quedat a primera hora de la tarda al passeig del Pertegàs de Sant Celoni. El dia és primaveral i el sol escalfa, no en va Eduard Vallhonesta, el candidat del PSC a l'alcaldia de Sant Celoni i la Batllòria, porta ulleres de sol. El primer que ha fet quan ens hem trobat ha estat donar-me un exemplar del seu programa electoral. Amb un lema clar "Solucions! Socialistes!"

- Eduard Vallhonesta com va la campanya?

- Molt bé, molt intensa, amb molta energia i molt motivat.

- A vostè una campanya electoral no li bé de nou ja que des de l'any 2015 és regidor a l'Ajuntament de Sant Celoni. Sí, però que és la primera vegada que ho fa encapçalant la llista. Li suposa molta responsabilitat?

- Per mi és una satisfacció, però la veritat és que les persones que formen l'equip està molt ben preparat amb moltes ganes de treballar per Sant Celoni i la Batllòria. Des de la Míriam Teruel que és la número dos, el José Capote que és l'experiència, la Laura Álvarez que es professora d'una escola de Sant Celoni, en Diego Fernández un enginyer que ha treballat molts anys a Turquia i que bé del PSUC i ICV, en Mohamed Lamin, un campió d'Espanya Sub23 i absolut de Catalunya d'atletisme i també és enginyer. Per tant, és una llista que pot governar i tirar endavant els grans reptes de l'Ajuntament.

- Per què es dedica a la política?

- Bé, em van fitxar als 18 anys per les Joventuts Socialistes i és veritat que sempre m'havia interessat la política i poc a poc m'he anat animant i fent coses. Vaig ser primer secretari de les Joventuts Socialistes de Sant Celoni i secretari de formació del Vallès Oriental també de les Joventuts Socialistes. Fa quatre anys vaig anar de número tres de la llista de Joan Castaño i acabant sent regidor i ara lidero la candidatura de moltes dones i homes per tirar aquest projecte endavant.

"El poble està brut i abandonat i nosaltres tenim moltes propostes per millorar-lo."


- Quin és el poble que somia?

- Bé, com bé sap tothom, no ho dic pas jo només, Sant Celoni té unes grans mancances. Una la seguretat. Amb quatre anys hem vist baixar de setze funcionaris de carrera a sis i no és una broma. Són deu menys i un dels grans reptes que tenim és apostar per la seguretat i el civisme.

Un altre dels reptes és la neteja del poble. Tothom ho diu el poble està brut i abandonat i nosaltres en el programa electoral tenim moltes propostes en aquest sentit.

Temes com per exemple l'ADN dels gossos, repensar la Rectoria Vella, repensar la plaça de las Vila que per nosaltres està amortitzada, millorar la rotonda dels bombers que té alguna mancança important, sobretot de sortida.

- Vostè ha anomenat alguns d'aquests projectes que tenen en ment com l'ADN dels gossos, neteja, seguretat... són temes que han anat explicant en precampanya i en campanya i han causat cert rebombori. Què li sembla?

- Hi ha una frase que diu que és millor que parlin de tu que no pas que no en parlin. En aquest sentit,  em sembla que si en parlen és perquè hi ha interès, que són propostes necessàries i a les xarxes socials hi som tots i com que hi som tots, el contrari també. Les crítiques constructives sempre són respectables que ens puguin fer a través de les xarxes socials.

"El programa del PSC de Sant Celoni i la Batllòria és sensat, no estem venent fum"


- Més enllà de la polèmica o de les opinions favorables que hagin pogut rebre, realment  considera que és possible tirar-ho endavant totes aquestes propostes?

- I tant! Per què no?

- Jo li faig la pregunta...

- I tant!
 

Eduard Vallhonesta vol governar per recuperar el temps perdut en la darrera legislatura Foto: Jordi Purtí



- I com ho pensen fer?

- Per exemple en el tema de l'ADN de les femtes de gossos a Parets del Vallès ja funciona. Es tracta que l'Ajuntament tingui els gossos censats, després contractar una empresa que controli l'ADN de cada gos i a partir d'aquí l'empresa farà un control de les femtes que hi a terra.

Altres coses que proposem són el CAP. Si governem l'Ajuntament estarem a sobre la Generalitat perquè es faci i que el pagui, el mateix que la rotonda. Sant Celoni és un poble econòmicament sanejat, tenim un romanent com hem pogut veure en els últims pressupostos important, llavors té diners, està sa i es poden tirar endavant totes aquestes propostes. El programa electoral del PSC és sensat, no estem venent fum. Proposem un poble net i segur. Recuperar el que hem perdut en els darrers quatre anys.

- I el sereno! la tenen clara aquesta qüestió?

- Volem recuperar la figura del sereno per reforçar la seguretat nocturna ocupant a persones majors de 45 anys que desenvolupin tasques d'agent cívic. No se perquè algun pot considerar que aquesta proposta és un disbarat. Hi ha ciutats com Santa Coloma de Gramanet que ja el fan servir i funciona. És una qüestió fàcil i ràpida d'aplicar mentre posem en ordre la policia local que tan malament ens l'han deixada, necessitem efectius, gent pels carrers que ens informin dels problemes, que puguin ajudar a persones que poden tenir algun problema o si l'estan robant. A més donarem feina a majors de 45 anys.

- I la policia local com es posa en ordre?

- La Policia Local tenia un plus de flexibilitat i aquest plus se'ls va treure aquesta legislatura i això ha provocat  que tingui unes condicions pitjors que a municipis delo voltant. També se'ls va retirar el plus de disponibilitat i això ha provocat que els agents vagin a altres pobles. Es tracta, doncs, d'equilibrar les condicions de la policia local amb la dels altres municipis del voltant. També formar la gent que els contracte. El procés és llarg i per això la figura del sereno és important en aquest imàs.

- El programa que porta a les mans a la portada hi llegim el seu lema de campanya "Solucions! Socialistes!". La paraula solucions la repeteixen fins a cinc vegades. Les tenen totes?

- Bé, segurament tenir totes les solucions per tothom és impossible. Sí que tenim les solucions importants que han d'encarar Sant Celoni per als propers anys i encara que em faci pesat passen per la neteja, la seguretat, inversions en reformes en espais públics com la plaça de la Vila, el carril bici de Sant Celoni i la Batllòria. Aquestes són les nostres solucions, les solucions que demanen els veïns. Ens ho diuen pel carrer, a les carpes informatives i a les xarxes socials, en els plens de l'Ajuntament. L'espai públic actual de Sant Celoni i la Batllòria és un desastre.

- Detectar el problema és el fàcil, però la solució...

- Per això proposem que hi hagi una persona que s'hi dediqui. Que volti pel poble i que s'adoni de tot allò que cal esmenar. Per això, també plantegem que els voluminosos es puguin recollir més freqüentment com en altres pobles, fins i tot que hi hagi un telèfon on es pugui trucar i es puguin recollir aquests voluminosos a casa.
El de les solucions és un lema però en tenim un altre que diu "Ara Sant Celoni i la Batllòria", és el que toca, treballar per Sant Celoni i la Batllòria és el nostre marc.

- Eduard Vallhonesta, expliqui als nostres lectors que vol dir repensar el mercat setmanal dels dimecres?

- Durant els últimes quatre anys, el mercat dels dimecres ha entrat en una crisi de decadència. Des del PSC creiem que cal obrir un debat que involucri tant els comerciants com el conjunt del comerç local, així com la ciutadania amb l'objectiu de replantejar el mercat setmanal. Treballarem per tenir un mercat digne, propi del municipi capital del Baix Montseny. Volem potenciar el comerç de proximitat i els productes de la zona, i ho aconseguirem si treballem per aconseguir un pacte entre totes les forces polítiques, els celonins i celonines i els diversos actors que conformen el sector comercial del municipi.

"Sóc batllorienc, però si sóc alcalde seré l'alcalde de Sant Celoni i la Batllòria."


- En aquesta campanya la Batllòria està al centre. Tots els partits l'han potenciat en el seu missatge. A què es deu aquest canvi?

- Tu ets un periodista que coneixes bé la realitat local i saps que el PSC sempre ha estat de Sant Celoni  i la Batllòria. Jo sóc veí de la Batllòria de fa molt temps i sempre m'ha interessat, el mateix que Sant Celoni. La Batllòria és una part important de Sant Celoni, si bé és veritat que és peculiar, que els seus veïns paguen els impostostos igual que els celonins i han de ser escoltats de la mateixa manera. No és que ens hi dediquem més. Nosaltres hem fet tres actes i els hem repartit a la Batllòria, Sant Ponç i la plaça de la biblioteca.

- Vostè es reivindica, però com l'alcaldable batlloriencs...

- Sóc el candidat de l'alcaldia de Sant Celoni i la Batllòria. Si sóc alcalde ho seré de Sant Celoni i la Batllòria. Però, sí, sóc batllorienc.

- Veu algun partit dels que es presenten a les eleccions governant amb majoria absoluta?

- No hi haurà majoria absoluta. Trigarà temps en què aquesta situació es torni a donar a Sant Celoni. Hi haurà d'haver pactes.

- Aquí anava...

- El nostre primer pacte serà amb la ciutadania el dia 26 de maig. Nosaltres portem un proprama electoral amb les propostes que considerem millors per Sant Celoni i els veïns i veïnes diran si ens donen la confiança.

- I el segon?

- El dia 27 de maig en parlem.
 

El candidat del PSC convençut que no hi haurà cap partit amb majoria absoluta Foto: Jordi Purtí

 
Totes les llistes de les eleccions municipals al Baix Montseny: noms i cognoms, partits, sigles i municipis