Raül Garcia i membres de la candidatura de JxCat de Sant Celoni i la Batllòria es reuneixen amb els presos polítics a Madrid

La trobada es va fer en el marc d’una sessió del judici al procés al Tribunal Suprem

D'esquerra a dreta: Raül Garcia, Meritxell Borràs, Laura Costa i Josep Pagès
D'esquerra a dreta: Raül Garcia, Meritxell Borràs, Laura Costa i Josep Pagès | JuntsxCat Sant Celoni i la Batllòria
Redacció
08 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:29h
Raül Garcia, cap de llista de Junts per Catalunya de Sant Celoni i la Batllòria, conjuntament amb en Josep Pagès, membre de la sindicatura electoral de l'1 d'octubre i de la candidatura de JuntsxCat al Congrés i a Sant Celoni, i Laura Costa, exregidora i persona vinculada amb el Consell de la República, van assistir a la sessió del judici al procés de dimarts 7 de maig al Tribunal Suprem a Madrid acompanyant la Consellera Meritxell Borràs.
 
A la sessió de dimarts van testificar una vintena de testimonis citats per la defensa. Tots ells votants de l'1 d'octubre de diversos col·legis electorals, alguns on va haver-hi càrregues policials i altres on es van lliurar de la repressió de les forces i cossos de seguretat de l'Estat. La defensa va destacar el paper cívic, pacífic i autoorganitzat de la jornada, demostrant que Mossos va fer les feines a que li obligava l'auto del Tribunal Superior de Justícia, i que l'única violència, desmesurada i gratuïta, va ser protagonitzada pels cossos policials de l'Estat.
 
Durant la jornada els celonins van poder intercanviar impressions amb alguns dels advocats dels acusats i els consellers Mundó i Borràs. A la pausa del migdia van poder adreçar-se a una sala on mantenien confinats els presos polítics. Allà, en primer lloc, van poder abraçar i parlar amb els consellers Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. Els presos es van interessar per la situació política de Sant Celoni, a part de preguntar per diverses persones conegudes del territori. També van poder saludar i fer una abraçada a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, qui va recordar emotivament la intensa i bona activitat de la secció d'Òmnium Cultural del Baix Montseny.
 
Tots ells van voler enviar un missatge d'agraïment a tota la gent de Sant Celoni i la Batllòria per la seva solidaritat, escalf i compromís. Segons els candidats de JuntsxCat la trobada va ser molt emotiva i en destaquen la determinació, serenitat i fortalesa que van percebre dels presos.
 
 
 
 
 
 
Arxivat a