Raül Garcia: «Sant Celoni té l'oportunitat de reconnectar-se amb el seu entorn»

L'alcaldable de JxCat de Sant Celoni i la Batllòria respon les preguntes fetes pels lectors de NacióBaixMontseny

Raül Garcia, candidat a l'alcaldia de JxCat de Sant Celoni i la Batllòria
Raül Garcia, candidat a l'alcaldia de JxCat de Sant Celoni i la Batllòria | JxCat Sant Celoni i la Batllòria
04 de maig del 2019
Actualitzat a les 8:43h
Dies enrere el diari NacióBaixMontseny va publicar la notícia Candidat, tinc una pregunta per a vostè. La intenció era que els lectors del diari fessin preguntes als diferents candidats i candidates que es presenten el pròxim 26-M a les eleccions municipals de Sant Celoni i la Batllòria. En tot aquest temps, ens han arribat algunes qüestions que els veïns i veïnes han considerat d'interès i personalitzar als o a les alcaldables. Nosaltres hem fet de corretja transmissora i els les hem traslladat i aquestes són les respostes.

Aquestes són les preguntes dels lectors i les lectores a Raül Garcia, candidat a l'alcaldia de JxCat de Sant Celoni i La Batllòria. Amb ell acabem aquesta sèrie d'entrevistes.


- Aquest estiu es portarà a terme la tercera pista de bàsquet que demanem les federades i els federats del poble des de fa anys?

- A data d'avui tenim el projecte fet i tenim partida pressupostària per tirar-ho endavant. Seguim treballant per avançar el procés administratiu el més ràpidament possible i estem en contacte amb l'entitat de bàsquet per anar-ho desenvolupant i poder iniciar les obres els propers mesos, esperem poder-ho veure a l'estiu. També hi ha altres actuacions previstes aquest 2019 com per exemple la substitució de la protecció perimetral de la pista, canvis de fusteria i marcs dels vestidors i esperem també poder fer alguna millora en eficiència energètica.
 
- Tenen previst fer alguna cosa per reactivar l'Altrium?

- Cal recordar que és un centre comercial privat i com a tal està regulat per la normativa comercial de la Generalitat. Com ajuntament mantenim el contacte amb la propietat per tal de facilitar en el marc de la normativa el seu desenvolupament.
 
- Quina opinió té el candidat de JXCat de la problemàtica de l'Escola Montnegre de la Batllòria?

- Com a regidor d'Educació aquesta legislatura, conjuntament amb la presidenta del Consell de Poble, hem treballat amb l'equip directiu i la comunitat educativa de l'escola per tal de posar en valor el projecte educatiu del centre, acompanyar-lo i fer les inversions necessàries per tal de que sigui una escola de referència per la Batllòria i l'entorn, i n'estem molt satisfets d'aquesta feina plegats. També l'escola coneix bé la feina feta amb el Departament i precisament actualment ja n'hem vist els resultats amb el manteniment de P3.

- No creu que s'ha estat venent fum amb el Museu del Bosc que no se sap si es farà?

- El Museu del Bosc forma part d'una visió més àmplia i estratègica per Sant Celoni: connectar-nos de nou amb el nostre entorn per tal de posar Sant Celoni al mapa i tenir noves oportunitats de desenvolupament i progrés. La crisi econòmica va posar en stand by el projecte inicial, que segurament caldrà repensar i adaptar. Però la filosofia i la línia de treball segueix intacta: Sant Celoni ha de tornar a posar-se de cara als seus parcs, com ho ha estat tota la seva història, i en aquest sentit, un element més i en positiu, que no és sobrer i que té tota la lògica en aquest projecte més ampli, és tenir un centre de referència que ens parli del bosc.
 
Arxivat a