Mariona Pascual: «La prioritat és assegurar una educació de qualitat des de l'escola bressol fins a l'educació postobligatòria»

L'alcaldable de la CUP de Sant Celoni i la Batllòria respon les preguntes fetes pels lectors de NacióBaixMontseny

Mariona Pascual, candidata de la CUP de Sant Celoni i la Batllòria
Mariona Pascual, candidata de la CUP de Sant Celoni i la Batllòria | Cup Sant Celoni i La Batllòria
03 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:36h
Dies enrere el diari NacióBaixMontseny va publicar la notícia Candidat, tinc una pregunta per a vostè. La intenció era que els lectors del diari fessin preguntes als diferents candidats i candidates que es presenten el pròxim 26-M a les eleccions municipals de Sant Celoni i la Batllòria. En tot aquest temps, ens han arribat algunes qüestions que els veïns i veïnes han considerat d'interès i personalitzar als o a les alcaldables. Nosaltres hem fet de corretja transmissora i els les hem traslladat i aquestes són les respostes.

Aquestes són les preguntes dels lectors i  les lectores a Mariona Pascual, candidata a l'alcaldia de la CUP de Sant Celoni i La Batllòria.


- Després de tots els dossiers de barris que han publicat, creuen que Sant Celoni és un poble desestructurat?

- Sí. Potser la paraula més adequada seria desequilibrat. Durant els quatre anys del projecte Barris i el monogràfic de la Batllòria, hem pogut constatar que hi ha un desequilibri important entre la realitat del veïns depenent del seu lloc de residència. En alguns casos, una distància de només cinc minuts a peu de la plaça de la Vila marca una diferència entre viure al centre i viure a la perifèria.
 
- Si vostès governen, què faran per frenar les okupacions de cases i pisos?

- La major part de l'okupació de pisos buits és el resultat d'una situació desesperada de persones que no poden assumir la despesa d'un bé essencial com és l'habitatge. En aquest sentit, la millor manera de frenar l'okupació és dur a terme polítiques d'habitatge que ofereixin una solució a aquestes persones.
 
- S’han plantejat que Sant Celoni tingui estudis universitaris?

- La prioritat educativa no és que Sant Celoni i la Batllòria aculli estudis universitaris. La nostra prioritat és assegurar una educació de qualitat des de l'escola bressol fins a l'educació postobligatòria, i potenciar els cicles formatius relacionats amb el teixit productiu del nostre entorn.
 
Podria ser interessant tenir un punt UOC o de la UNED (tot i que és complicat perquè a Granollers hi ha punt UOC), però facilitar algun espai del Sax Sala, per exemple, als estudiants que cursen estudis a distància seria una possibilitat factible.
 
D'altra banda, actualment ja hi ha una iniciativa molt interessant d'estudis no reglats que està cristal·litzant en la Universitat Popular del Baix Montseny. Pensem que recolzar aquest projecte és la millor manera que els habitants de Sant Celoni i la Batllòria tinguin accés a una formació avançada, impartida -a més- des d'una filosofia més propera a la llibertat de pensament.
 
- En què pensen invertir més euros: neteja o policia local?

- La neteja està molt vinculada a la gestió dels residus i, per tant, forma part d'un repte important de futur immediat en el que caldrà invertir-hi més. Pel que fa a la seguretat, pensem que es pot millorar molt aplicant mesures d'eficiència sense necessitat d'incrementar-ne gaire el cost. La nostra proposta de seguretat pública es basa en quatre grans eixos: educació, participació ciutadana, territorialització del servei (per barris) i eficiència policial.