Les CUP del Baix Montseny comparteixen objectius comuns pel territori

Les candidatures de la CUP de Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni, Vallgorguina i Riells i Viabrea treballen plegades punts pel Baix Montseny

Redacció
02 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:54h
Les CUP de Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni, Vallgorguina i Riells i Viabrea fotografiades aquest diumenge al Pont Trencat
Les CUP de Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni, Vallgorguina i Riells i Viabrea fotografiades aquest diumenge al Pont Trencat | Jordi Purtí
"El Baix Montseny és una realitat territorial, econòmica, social i cultural. Cal que també políticament se li doni cabuda. Tenim molts reptes al davant que superen de llarg els límits municipals". Aquesta és la visió que en tenen les CUP d'aquest territori i és per aquest motiu que Les candidatures de Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni, Vallgorguina i Riells i Viabrea comparteixin punts pel Baix Montseny en els seus programes electorals d'aquestes eleccions municipals del proper 26 de maig.

La principal aposta és la coordinació i la cooperació entre les administracions locals. La distància geogràfica entre alguns dels pobles del Baix Montseny és inexistent, com és el cas del barri del Virgili de Santa Maria de Palautordera i Sant Celoni, o la Batllòria amb Riells i Viabrea.

Consideren des d'aquesta formació política que el respecte per allò públic i pel bé col·lectiu passa per cooperar en l'oferta i la gestió dels serveis públics. Així es pot minimitzar la despesa i s'amplia el públic objectiu. "I la principal manera d’aconseguir aquesta cooperació és a través de les mancomunacions", remarquen.

A més a més, proposen una trobada cada sis mesos entre els màxims responsables de cada Ajuntament per pensar col·lectivament sobre aquells projectes que es poden beneficiar del treball co·laboratiu de tots els pobles.

Emfatitzen en el fet que parlar de la comarcal del Baix Montseny perquè sigui una realitat administrativa sense que abans hi hagi una relació i cooperació real entre les administracions locals és començar la casa per la teulada i sumar administracions intermèdies. "Si hi ha voluntat de col·laborar i teixir el Baix Montseny, no s’hi valen excuses, tenim les eines per fer-ho".
 
Algunes propostes concretes que porten als programes electorals

- Iniciar el Pla Director Urbanístic del Baix Montseny que ha d'abastar la mobilitat, l'ordenació dels espais oberts, la connexió amb el Montnegre i el Montseny, els desenvolupaments urbans i industrials, així com l'accés a equipaments i a l'habitatge.

- Impulsar un Servei d'Atenció Integral LGBTI mancomunat al Baix Montseny per oferir orientació i acompanyament personal, familiar i professional en diversos àmbits i de forma especialitzada i específica pel col·lectiu LGBTI.

- Apostar per un servei públic mancomunat d'autobusos supramunicipal d'àmbit Baix Montseny.

- Promoure el sector agroramader i forestal amb marca Baix Montseny.

- Apostar per una empresa pública mancomunada de gestió de serveis.
 
- Promoure la simbiosi industrial entre empreses i indústries del Baix Montseny per a l'aprofitament de residus i excedents d'energia.

- Fomentar una xarxa de coordinació per aconseguir una acció cultural en clau de Baix Montseny, compartint estratègies culturals i agendes.