Eduard Vallhonesta: «Volem controlar la recollida de deposicions dels gossos amb la prova de l'ADN»

L'alcaldable del PSC de Sant Celoni respon les preguntes fetes pels lectors de NacióBaixMontseny

Eduard Vallhonesta, candidat del PSC a l'alcaldia de sant Celoni i la Batllòria
Eduard Vallhonesta, candidat del PSC a l'alcaldia de sant Celoni i la Batllòria | PSC Sant Celoni
02 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:00h
Dies enrere el diari NacióBaixMontseny va publicar la notícia Candidat, tinc una pregunta per a vostè. La intenció era que els lectors del diari fessin preguntes als diferents candidats i candidates que es presenten el pròxim 26-M a les eleccions municipals de Sant Celoni i la Batllòria. En tot aquest temps, ens han arribat algunes qüestions que els veïns i veïnes han considerat d'interès i personalitzar als o a les alcaldables. Nosaltres hem fet de corretja transmissora i els les hem traslladat i aquestes són les respostes.

Aquestes són les preguntes que han fet els lectors a l'alcaldable socialista i les respostes d'Eduard Vallhonesta, cap de llista del PSC de Sant Celoni i La Batllòria.


- Si vostè és alcalde posarà algun espai per poder carregar cotxes elèctrics?

- Sí, ho farem! Hi ha pobles molt propers on la experiència ja funciona i és molt positiva.
El nostre programa està impregnat d'una filosofia molt clara: volem un poble net i sostenible. Aquests dos conceptes han d'anar agafats de la mà i hem de treballar molt per canviar mentalitats i la primera que hem de canviar es la de l'administració: hem d'impulsar les energies netes, hem de canviar els nostre hàbits en el tractament dels residus, hem de renovar la flota municipal amb vehicles híbrids i elèctrics, hem de promoure l'estalvi energètic i hem d'avançar cap a un nou model de consum responsable. Amb mesures com aquestes serem capaços de tenir un poble millor i més sostenible.
 
- El PSC té intenció d’habilitar algun terreny com a pipican?

- L'espai públic és un lloc de convivència i per compartir i, per tant, cal dotar-lo dels elements necessaris perquè això sigui possible. Un d'ells són les àrees destinades a l'esbarjo dels gossos. Per aquest motiu, a part de les normes que han de complir els propietaris de gossos per exercir-ne una tinença responsable i cívica, l'Ajuntament ha de contribuir-hi amb serveis específics. Proposem un espai on els gossos puguin córrer, jugar i fer les seves necessitats.

Una altra mesura que volem implementar per tal de garantir la qualitat de l'espai públic es la de controlar la recollida de deposicions dels gossos amb la proba de l'ADN.
 
- El Turó de la Mare de Déu està molt degradat, brut i abandonat. Vostè té alguna solució?

- Sant Celoni i La Batllòria necessiten noves energies ja que en aquests darrers anys l'espai públic no s'ha cuidat. Tenim problemes importants de neteja a tot el municipi, el poble no està cuidat, hi ha espais emblemàtics que s'estan degradant força. No només el Turó de la Mare de Déu. Com està la zona d'esbarjo i jocs de la Rectoria Vella?

En aquests propers anys hem de posar tots els sentits al servei de la millora de la qualitat de vida de les persones i de l'espai públic. Hem de treballar per tenir un poble net i sostenible, un poble ordenat i ben comunicat, on la millora de l'espai públic sigui una gran prioritat. És prioritari posar al dia els espais públics que utilitzem diàriament, cuidar tots els racons dels nostres barris i dedicar-hi els recursos necessaris.

Un dels nostres compromisos amb els ciutadans i ciutadanes del nostre poble és el d'impulsar la realització de processos participatius en temes importants per la nostra vila i la solució pel Turó de la Mare de Déu ha de passar per aquí ja que volem que una part de les inversions es decideixin amb la participació de tothom.
 
- La Batllòria és un poble o un barri?

-
Un poble! ho tinc clar, sense cap dubte. Jo hi visc amb la meva dona i el meu fill, els meus pares també hi viuen. La meva visió sobre aquest tema és clara. En el programa que presentem en aquestes eleccions hi ha una proposta molt de fons: Farem un pressupost específic per a la Batllòria que doni respostes concretes a les necessitats dels batlloriencs i batllorienques i ho farem amb la participació de tots i totes ja que com deia, implementarem processos participatius perquè els temes importants els puguem decidir amb la participació de tothom.