Sant Celoni a favor d'una consulta popular per l'estat propi

El ple de l'Ajuntament ha aprovat una moció de CiU amb setze vots a favor i una abstenció

Redacció
28 de setembre del 2012
El Ple de sant Celoni a favor que Catalunya decideixi el seu futur
El Ple de sant Celoni a favor que Catalunya decideixi el seu futur | Jordi Purtí
El Ple de sant Celoni a favor que Catalunya decideixi el seu futur Foto: Jordi Purtí

El ple de l'Ajuntament de Sant Celoni ha aprovat amb setze vots a favor (CiU, PSC i CUP) i una abstenció (ICV), una moció presentada pel grup municipal de CiU que dóna suport a la consulta ciutadana per l'estat propi durant la propera legislatura del Parlament.

La moció, fa relació al milió i mjig de persones que es van manifestar el passat 11 de setembre en motiu de la Diada Nacional de Catalunya amb el lema Catalunya, nou estat d'Europa. Per això, diu el text, "aquest ajuntament no pot quedar impassible davant els clams que la ciutadania va exporessar-hi: la voluntat d'esdevenir un poble lliure i la denúncia pel maltracte polític, ecopnòmic i social que pateix Catalunya vers l'estat i que dinamita el nostre potencial com a país i les oportunitats de la nostra gent".

Entre els acords adoptats , a banda de manifestar el dret a decidir el seu futur, també es dóna suport a la creació de les estructures d'estat "que encara ens manquen per esdevenir un estat lliure i sobirà, com és el cas de la hisenda pròpia que ha de posar punt i final a l'espoli que pateix Catalunya".

Tanmateix es comprometen  a treballar conjuntament amb la ciutadania i les entitats de Sant Celoni per fer cada vegada més àmplia la majoria social i econòmica necessària per esdevenir un estat propi de la Unió europea.

A més, es demana al Parlament de Catalunya que estudiï totes les mesures que s'hauran d'emprendre, si així ho decideix el poble català, per a la seva consecució.

El president del grup municipal de CiU, Francesc Deulofeu, destaca de la proposta el seu caràcter democràtic " consulta a la ciutadania, serem allò que vulgui ser el poble " i la implicació del consistori en el procés " no podem exigir als demés sense comprometre'ns en res ". " Per a nosaltres aquest procés de transició nacional és també un procés vital personal i col·lectiu i no podem fallar. Hi hem de contribuir de manera seriosa, al costat de la gent i buscant màxims consensos. Ara és el moment dels catalans i les catalanes! ", ha conclòs.

Moció de la CUP
El Grup Municipal de la CUP de l'Ajuntament de Sant Celoni també va presentar una moció, conjuntament amb l'ANC, en termes similars, per declarar el municipi territori lliure i sobirà. La CUP i CiU, que volia la retirada d'alguns dels acords que es plantejaven, no van consensuar una moció comuna ja que des de la CUP es va considerar "impossible perquè els dos textos són molt diferents i la moció de CiU és ambigua", va explicar Dani Corpas, portaveu de la CUP. La moció, finalment va aprovar-se amb cinc vots a favor i dotze abstencions.