Ahmed Benamar: «La millor integració dels immigrants és la inclusió»

El candidat de Podem a l'alcaldia de Sant Celoni respon les preguntes fetes pels lectors de NacióBaixMontseny

Ahmed Benamar, candidat a l'alcaldia de Podem Sant Celoni i la Batllòria
Ahmed Benamar, candidat a l'alcaldia de Podem Sant Celoni i la Batllòria | Jordi Purtí
30 d'abril del 2019
Actualitzat el 02 de maig a la 13:16h
Dies enrere el diari NacióBaixMontseny va publicar la notícia Candidat, tinc una pregunta per a vostè. La intenció era que els lectors del diari fessin preguntes als diferents candidats i candidates que es presenten el pròxim 26-M a les eleccions municipals de Sant Celoni i la Batllòria. En tot aquest temps, ens han arribat algunes qüestions que els veïns i veïnes han considerat d'interès i personalitzar als o a les alcaldables. Nosaltres hem fet de corretja transmissora i els les hem traslladat i aquestes són les respostes.

La sèrie d'entrevistes la comencem amb el candidat de Podem Sant Celoni i la Batllòria Ahmed Benamar.

- Què pensen fer per incrementar la vida associativa de Sant Celoni?

- El teixit associatiu és un dels actors importants dels nostres municipis i pobles. La societat civil, per interactuar amb els actors polítics i els seus representants al consistori, ha de fer-ho des del món associatiu que és des d'on millor es defensen i aconsegueixen els objectius. A Sant Celoni i la Batllòria hem d'enfortir i donar suport al món associatiu i la vida associativa, començant per reactivar i dinamitzar les associacions de veïns als barris, que semblen que estan en mode "pausa", i donar suport a les de nova creació que serveixin a l'interès general i enforteixin la participació ciutadana en les activitats del nostre municipi.

- En què destinarà més recursos el seu partit: En turisme o en indústria química?

- És evident que els savis en el tema assenyalen que la indústria química suposa un seriós risc per al medi ambient. Sense cap dubte, el turisme és un dels sectors que s'ha d'enfortir i atraure per al nostre municipi. Sant Celoni està situat en una zona geogràfica envejable: està entre el Montnegre i el Montseny, amb gran vegetació i amb un immillorable accés tant per carretera (AP7 i Comarcal) com en tren procedent de Barcelona o del Nord. Aprofitar aquests factors per enfortir i atraure el turisme hauria de ser una de les prioritats del nostre Ajuntament que suposaria algun ingrés econòmic extra per al nostre municipi i el seu comerç local.

- A la Batllòria también volem una piscina descoberta ... I vostès?

- És inexplicable com en un municipi com Sant Celoni i la Batllòria, amb gairebé 18.000 habitants i amb una important població infantil, no tingui ja en funcionament una piscina descoberta municipal. Una de les propostes en el nostre programa electoral és la de la construcció d'una piscina. Lluitarem perquè aquesta piscina es construeixi en un lloc en el qual tinguin accés fàcil a tots els veïns i veïnes tant de Sant Celoni com de la Batllòria. Millorar el transport públic que comuniqui la Batllòria amb Sant Celoni és també una de les nostres propostes.

- Vostè què fara per què la immigració s'integri a la societat celonina?

- Parlar d'integració ens porta a parlar inevitablement d'un concepte que no és altre que el d'inclusió i aquest a la vegada ens porta a parlar de la seu pol oposat que és el d'exclusió. Perquè les persones se sentin integrades en una determinada societat o comunitat principalment han de sentir-se incloses en el seu sistema: en el sistema laboral, educatiu, sanitari i la igualtat d'oportunitats, així com l'accés a un habitatge i a la participació en els assumptes socials i polítics. L'exclusió porta a la marginació i al fet que la persona exclosa se senti fora d'una determinada comunitat, i per tant desintegrada.

Per això, per lluitar per la integració dels immigrants en el nostre municipi de Sant Celoni i la Batllòria hem de elaborar i posar en pràctica un pla municipal de polítiques públiques inclusives i que lluitin contra l'exclusió per afavorir així una cohesió social de tots els veïns i veïnes del nostre poble. En la meva opinió, la millor integració és la de la inclusió i fer veure a les persones que són part de i no com si fossin estranyes.