Dades: Eleccions espanyoles 2019

MAPES L'independentisme supera el 50% dels vots al Baix Montseny

Consulta també en quines poblacions catalanes han tret millors resultats els partits que anhelaven un tripartit de dretes, o aquells que van donar suport al 155

per Roger Tugas Vilardell, 30 d'abril de 2019 a les 09:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'independentisme ha aconseguit uns resultats històrics, gràcies sobretot a l'ascens d'ERC, que ha tenyit de groc bona part del mapa del país. Tot i això, en conjunt també ha assolit nivells de suports molt elevats, ja que ha sumat més de la meitat dels vots en 737 dels 947 municipis, el 77,8% del total. I en 394 -més del 40%-, supera el 70% de les paperetes entre ERC, JxCat i Front Republicà. Malgrat tot, encara no han aconseguit suports majoritaris a les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona, on es concentren bona part de les ciutats més poblades.En canvi, les tres forces que aspiraven a un tripartit de dretes a nivell estatal s'han estampat en la immensa majoria de municipis catalans. Cs, PP i Vox només han aconseguit sumar més del 20% dels vots en 147, la majoria dels quals, a l'àrea metropolitana de Barcelona, la costa tarragonina o la Vall d'Aran. I només en 12 han superat el llindar del 30% dels suports.Si a la dreta unionista se li sumen els suports del PSC, el bloc dels partits que van donar suport al 155 ja creix més, gràcies a l'ascens dels socialistes en aquests comicis. En 318 municipis, les quatre forces superen el 30% dels vots, però tan sols en 66 n'assoleixen més de la meitat.

 

Participació