El conseller d'Educació aposta per una planificació conjunta entre Vallès Oriental i Girona a la zona del Baix Montseny

"Hem de pensar les matriculacions a les escoles i als instituts per proximitat, i no per pertinença a un terme o a una província", ha declarat Josep Bargalló

El conseller d'Educació a l'Escola Montnegre de La Batllòria
El conseller d'Educació a l'Escola Montnegre de La Batllòria | Jordi Purtí
Redacció
26 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:35h
El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha apostat per una planificació conjunta entre els Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental i els Serveis Territorials de Girona per donar resposta a les necessitats educatives del Baix Montseny. Així ho ha declarat durant la visita avui a diferents centres educatius de Sant Celoni i la Batllòria, acompanyat de l'alcalde, Francesc Deulofeu: "Tenim molt clar que, en tota aquesta zona del Baix Montseny, hem de prendre decisions més enllà dels termes municipals i més enllà dels termes provincials. Hem de pensar les matriculacions a les escoles i els instituts per proximitat, i no per pertinença a un terme o una província", ha assenyalat Bargalló.

El conseller ha fet extensiva aquesta voluntat a altres punts de Catalunya on es produeixin situacions similars. "Volem intentar fer una matriculació de quilòmetre zero, una matriculació de proximitat. Que la família pugui inscriure el seu fill o la seva filla en el centre més proper on resideix", ha assegurat. En el cas del Baix Montseny, ha concretat, d'aquí a quinze dies es constituirà un grup de treball entre Maresme-Vallès Oriental i Girona per analitzar la nova planificació.
 

Una de les aules del Col·legi Josep Pallerola i Roca que ha visitat el conseller d'Educació, Josep Bargalló Foto: Educació


El titular d'Educació ha fet aquestes declaracions després de visitar diversos centres educatius de Sant Celoni. En primer lloc, ha visitat l'Escola Josep Pallerola i Roca, on ha fet un recorregut per les instal·lacions del centre. L'escola acull 495 alumnes entre P3 i 6è de primària i una plantilla de 32 mestres. El proper curs, el centre serà un dels 25 nous instituts escola que es posaran en marxa en diferents punts del territori. L'escola d'infantil i primària desenvolupa diferents programes d'innovació educativa, com ara Robotseny –robòtica-, Mates manipulatives, o la participació a Escola Nova 21.

A continuació, el conseller s'ha traslladat a l'Escola La Salle, ha visitat les instal·lacions i s'ha reunit amb l'equip directiu. La Salle és un centre concertat amb 728 alumnes d'educació infantil, primària i ESO, i una plantilla de 33 mestres i 18 professors. L'escola participa en programes de robòtica, de lectura, d'intel·ligències múltiples o Primària musical.
 

Josep Bargalló en una aula de La Salle Sant Celoni Foto: Educació



L'Escola Montnegre de la Batllòria mantindrà grup sencer de P3 el curs vinent

Un cop finalitzada la visita, Bargalló ha anat a l'Ajuntament de Sant Celoni, on ha saludat les direccions de tots els centres educatius del municipi. Posteriorment, ha mantingut una reunió amb l'alcalde i amb membres del consistori.

A la tarda, el conseller s'ha desplaçat a la Batllòria, on ha visitat l'Escola Montnegre. Bargalló ha fet un recorregut pel centre i ha mantingut una trobada amb la direcció i amb l'Ampa. L'Escola Montnegre mantindrà per al proper curs un grup sencer de P3, i no es crearà el grup mixt amb P4 com s'havia previst inicialment, atès que hi ha hagut suficients preinscripcions que permeten mantenir tots els grups com fins ara.
 

Josep Bargalló a l'Ajuntament de Sant Celoni Foto: Educació

Arxivat a