Núria Rossell, l'artista plàstica de Sant Celoni establerta a Sant Esteve, presenta el llibre «Estimada Llibertat»

La presentació es fa a les Golfes de la Casa Golferichs de Barcelona

Núria Rossell presenta Estimada Llibertat
Núria Rossell presenta Estimada Llibertat | Núria Rossell
Redacció
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:36h

Les Golfes de la Casa Golferichs de Barcelona acolliran, el 25 d’abril a les 18.45 h, la presentació del llibre Estimada Llibertat, de Núria Rossell. L’artista plàstica celonina, establerta a Sant Esteve de Palautordera, donarà a conèixer la seva darrera obra: una carta que interpel·la la llibertat des de diferents angles i òptiques.

L’obra gràfica i el text són els dos instruments que fa servir l’artista per plasmar el moment convuls en què es troba la societat dels nostres dies. Una conjunció artística on diverses expressions escrites s’avenen amb 41 obres plàstiques, que naveguen entre colors bruts, aiguades i jocs tipogràfics. Tot plegat, per entomar un clam coral per la llibertat.

El textos escollits pertanyen a 29 autors, tant clàssics com actuals, amb noms com Joan Maragall, Joana Raspall, Neus Català, Manuel de Pedrolo, Ovidi Montllor, Lluís Llach, Jordi Cuixart, Txell Bonet, Núria Cadenes, Maria Mercè Marçal, Anna Gual, Cesk Freixas o Judit Neddermann.
El llibre també fa un petit homenatge a la recentment desapareguda Neus Català, l’expresa 27.534 de Ravensbrück, com a dona lluitadora en defensa de les llibertats humanes i pel seu important llegat de memòria i saviesa.  

Durant la presentació, l’artista, en companyia dels editors d’UN NOUAIRE, aprofundirà en les claus d’aquest projecte. L’acte estarà amenitzat per la soprano Núria Dardinyà, que interpretarà alguns dels textos que integren l’obra. El llibre, a la venda a partir del 25 d’abril, es presenta en dues versions: una edició bibliòfil i una edició limitada. Ambdues van acompanyades d’obra signada per l’artista.

Sobre l'artista

Llicenciada en Filologia Catalana i amb estudis d’Història d’Art, Núria Rossell combina les seves gran passions: el món de les lletres i l’art. L’artista ha publicat en nombrosos mitjans des del 2000, any que va donar a conèixer al públic les seves obres. Recentment, ha estat guardonada amb el Premi Miró & Art 2019 que concedeix el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, i serà la imatge del Vermut Miró Reserva 2019.
Els seus llibres d’artista han estat presents a les fires d’Arts Libris i Estampa, i La cançó de la terra ha estat premiat a El Escorial. L’artista ha participat en nombroses exposicions col·lectives i individuals de pintura i gravat i té obra en col·leccions privades a Escòcia, Madrid, Alemanya, Xina i Barcelona.

Arxivat a