Sant Celoni i Campins els dos pobles del Baix Montseny que tindran segur nou alcalde o alcaldessa

Nou alcaldes de JXCat es presenten a la reelecció, quatre d'ERC, dos d'independents i Montseny és un cas especial

Francesc Deulofeu a Sant Celoni i Joan Lacruz a Campins, dos alcaldes que no encapçalaran la llista el 26M
Francesc Deulofeu a Sant Celoni i Joan Lacruz a Campins, dos alcaldes que no encapçalaran la llista el 26M | NBM
Redacció
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:04h
Una vegada s'han fet públiques les llistes de les candidatures que es presentaran a les eleccions municipals del 26M hi ha una cosa segura que a Sant Celoni i Campins tindran un nou alcalde. A Sant Celoni Francesc Deulofeu (JXCat) deixa la política per tornar a la seva feina de metge tot i que serà el número 17 -el que tanca la llista- de la candidatura que liderarà Raül Garcia. I a Campins l'actual alcalde Joan Lacruz tampoc no encapçala la llista d'ERC tot i que serà el número dos de la candidatura republicana que en aquestes eleccions encapçala Maria Immaculada Font.

Pel que fa al poble de Montseny és un cas una mica especial ja que la legislatura que ja és a punt d'acabar la va començar Alfons Planas (PSC) amb el suport del regidor de la llavors CiU, Carles Corominas. En el pacte de suport municipal s'incloïa que Carles Corominas seria l'alcalde el darrer any de legislatura i el relleu es va fer el 14 de maig de l'any 2018. En aquestes eleccions Alfons Planas es torna a presentar encapçalant la llista socialista però Carles Corominas ho deixa i la candidatura de Junts per Montseny l'encapçalarà Remei Picart, esposa de l'actual alcalde. Per tant, si Alfons Planas guanya les eleccions hi haurà un alcalde ja conegut, però si guanya JXCat hi haurà alcaldessa nova.

A la resta de municipis del Baix Montseny hi ha la possibilitat de mantenir l'alcalde o alcaldessa actual ja que es presenten a la reelecció. Nou ho fan per JXCat: Albert Rovira (Fogars de Montclús), Marc Uriach (Gualba), Josep Antoni Frias (Hostalric), Maria Lluïsa Berdala (Sant Antoni de Vilamajor), Dani Fernández (Sant Esteve de Palautordera), Josep Roquet (Sant Feliu de Buixalleu), Jordi Xena (Santa Maria de Palautordera), Joan Mora (Vallgorguina) i Joan Pons (Vilalba Sasserra).

Quatre alcaldes es presenten a la reelecció en llistes d'ERC: Dídac Manresa (Breda), Martí Pujol (Llinars del Vallès), Josep Maria Bagot (Riells i Viabrea) i Pamela Isús (Sant Pere de Vilamajor).

També hi ha dos alcaldes de candidatures d'independents que es presenten a la reelecció: Pere Garriga (Entesa per Arbúcies) i Joan Ramon Veciana (Partit Independent de les Guilleries)