Uns 378.000 vehicles surten de l’àrea de Barcelona per Setmana Santa, un 9,6% més dels previstos

Els problemes circulatoris més destacats d’aquest matí s’han localitzat a diversos trams de l’AP-7, a la C-16, C-17 i N-340

Vehicles circulant per la Gran Via
Vehicles circulant per la Gran Via | Adrià Costa
NacióDigital
20 d'abril del 2019
Un total de 378.222 vehicles han sortit des d'aquest dijous i fins aquesta tarda de l’àrea de Barcelona, un 9,6% més dels previstos inicialment (345.000 vehicles), una xifra inferior als 391.587 vehicles registrats durant el mateix període l’any passat. 

La via que ha concentrat més volum de trànsit aquest matí ha estat l’autopista AP-7 on hi ha hagut retencions tant en el seu tram nord -10 quilòmetres de Santa Perpètua de Mogoda a La Roca del Vallès i 8 quilòmetres més de Granollers a Llinars del Vallès-, com en el seu tram sud -15 quilòmetres de retencions entre el Vendrell i la Pobla de Montornès a causa d’un accident que ha arribat a tallar la via en sentit sud. També hi ha hagut 6 quilòmetres d’aturades a Gelida. Des de l’inici del període festiu, han mort quatre persones a la carretera.
A l’N-340 hi ha hagut retencions en un tram de 9 quilòmetres al Vendrell i 2 més a l’Arboç en sentit Tarragona.

Per accedir a la Costa Brava hi ha hagut aturades a la C-35 a Llagostera; a l’ N-II 2 quilòmetres Maçanet; a la carretera GI-600 a Blanes (2 quilòmetres). També l’autopista C-32 nord ha registrat 2 quilòmetres de cua a Santa Susanna a causa d’un accident.

Per anar cap al Pirineu, s’han registrat retencions a la N-145 a les Valls de Valira (2 quilòmetres); a la C-17 a Ripoll (4 quilòmetres); a la C-16 hi ha hagut fins a 8 quilòmetres d’aturades intermitents entre Berga i Cercs en sentit nord. També s’ha registrat retencions a la C-14 a Oliana (2 quilòmetres) i a Organyà (3 quilòmetres més). A més, també hi ha hagut problemes viaris, a la C-37 a la Vall d’en Bas, C-35 a Hostalric o a la C-31 a Cubelles entre d’altres.

Operació retorn

Des del migdia de diumenge 21 d’abril i durant tot el dilluns 22, en aquesta segona fase de la Setmana Santa, es desenvoluparà l’operació retorn. Es preveu que uns 557.000 vehicles retornin a Barcelona i la seva l’àrea d’influència. Amb l’objectiu de reduir les congestions i millorar al màxim la circulació als eixos que registraran més volum de circulació, s’han establert mesures especials d’ordenació i regulació del trànsit en diversos eixos viaris.

Sinistralitat per Setmana Santa

Pel que fa a la sinistralitat, des d'aquest dijous a les 15.00 h fins a aquest divendres a les 15.00 h, quan s’ha desenvolupat la segona fase de l’operació sortida de Setmana Santa, no hi ha hagut cap víctima mortal per sinistre de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Des del començament del dispositiu especial de Setmana Santa, el passat 12 d’abril a les 15.00 h, quatre persones han mort en quatre sinistres mortals a les carreteres i autopistes catalanes.