El PIG de Sant Hilari Sacalm presenta una llista que combina l'experiència i la joventut

Joan Ramon Veciana assegura estar convençut que l'acció de govern que han fet en aquests 4 anys els dona la legitimitat per seguir fent projectes de poble

Joan Ramon Veciana, alcalde de Sant Hilari Sacalm, candidat a la reelecció presenta la llista electoral del 26M
Joan Ramon Veciana, alcalde de Sant Hilari Sacalm, candidat a la reelecció presenta la llista electoral del 26M | PIG
Redacció
16 d'abril del 2019
Actualitzat a les 7:22h
La plaça Porxada de Sant Hilari Sacalm va acollir dissabte passat la presentació de la llista del Partit Independent de les Guilleries (PIG) que concorrerà a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Una presentació que va comptar amb els parlaments de l'alcalde, Joan Ramon Veciana, i la regidora d'Esports, Festes i Joventut, Judit Gómez, que segueixen a la llista, de la veu de l'experiència com Joan Castells i Rosa Grabalosa, que fa quatre anys ja anaven a la llista del partit i també s'han pogut sentir les motivacions de les noves incorporacions del PIG, representades per Marta Sastre i Nil Malet. Una llista de 18 persones que combina joventut i experiència, que inclou persones que segueixen de l'última legislatura amb moltes altres persones que s'han volgut sumar al projecte del PIG per aquestes eleccions municipals.

"Hem engegat molts projectes i hem treballat intensament i, a dia d'avui, el poble està preparat per afrontar els reptes del futur amb garanties", així de contundent va iniciar el seu discurs l'alcaldable, Joan Ramon Veciana. I, tot seguit, va fer un repàs de les grans accions de govern que han dut a terme els independents en aquests quatre anys de govern municipal com projectes de medi ambient, participació ciutadana i educació, els pilars fonamentals del partit i, també va recordar la millora econòmica del consistori amb la reducció de l'endeutament del 100 al 40 per cent. Veciana va assenyalar que "Estem convençuts que l'acció de govern que hem fet en aquests 4 anys ens dona la legitimitat per seguir fent projectes de poble" i per això el PIG necessita 4 anys més per consolidar el que s'ha fet i per engegar noves iniciatives".

Per la seva banda, la regidora d’Esports, Festes i Joventut, Judit Gómez, va ressaltar la importància de les persones que integren el partit i algunes anècdotes de la seva forma de treballar en aquests quatre anys. Per exemple que l'alcalde i dos regidors més han estat en moltes ocasions els encarregats d'obrir les portes de l'Ajuntament a primera hora del matí o que els regidors no han cobrat cap dieta en els quatre anys de govern. "Amb aquestes idees us vull transmetre un missatge: l'equip de govern del PIG s'ha dedicat i s'ha implicat al poble d'una manera excepcional".

I pel que fa a les persones que porten més anys dins del PIG, Gómez ha destacat que són molt importants "perquè ens han fet créixer al llarg d'aquests quatre anys" i respecte a les noves incorporacions va explicar que  "M'han fet despertar de nou la il·lusió que sentia jo ara fa quatre anys" i li han fet recordar que "el projecte de poble no es ven, el projecte de poble se sent".

Noves incorporacions

Marta Sastre i Nil Malet, són algunes de les incorporacions joves que tindrà el PIG a la llista per aquests comicis. Sastre, en el seu discurs, va explicar el tres motius que l'han portat a formar part del partit: els valors que conformen la base i la raó de ser del PIG, la implicació i motivació d'aquest equip i per l'estima que té per Sant Hilari i les ganes i motivacions de treballar per millorar-lo entre tots.

Nil Malet, per la seva banda, va dirt que els seus motius per formar part del PIG són els de salvar el medi ambient d'un sistema econòmic globalitzat i depredador, aconseguir un sistema econòmic just on es reparteixin per igual els fruits del nostre treball, frenar l'extrema dreta i, sobretot, aprofundir en la democratització real de la política, acostant el poder al poble i allunyant-lo dels lobbies econòmics i financers, tant espanyols com internacionals.

En el torn de la veu de l’experiència del PIG, Rosa Grabalosava dir que "em sento orgullosa d'aquest grup de persones joves, ben formades i progressistes que han portat un canvi important al funcionament d'aquest poble". Grabalosa també ha explicat que segueix 4 anys més a la llista del PIG per valors com el respecte a la pluralitat i a la diversitat i per la gran feina que s'ha fet des del govern municipal en participació ciutadana i transparència.

I Joan Castells va assegurar que segueix a la llista del PIG perquè no l'han decebut i pels principis que defensa el partit independent com la igualtat, la llibertat, la justícia, els drets nacionals i la democràcia participativa. I, sobretot, perquè el PIG és un partit independent i defensor del municipalisme.