Mossos reforça la protecció antiterrorista per la campanya electoral i Setmana Santa

Un informe considera que els actes de "forta càrrega política i religiosa" converteixen aquest període en un interval que mereix "especial atenció"

NacióDigital
13 d'abril del 2019
El Gabinet de Coordinació Antiterrorista dels Mossos d'Esquadra ha decidit reforçar la protecció antiterrorista durant aquesta Setmana Santa per la coincidència de l'arrencada de la campanya electoral, els actes religiosos d'aquests dies i l'increment de turisme. En concret, un informe redactat a partir de les dades de la Comissaria General d'Informació dels Mossos, situa aquest període festiu en un interval de temps que necessita una "especial atenció".

Segons publica El Periódico l'òrgan que revisa de forma permanent el nivell d'alerta jihadista a Catalunya va prendre aquesta decisió a finals d'aquesta setmana, amb tot, no s'ha incrementat el nivell d'alerta terrorista, que es manté en 4 sobre 5. L'informe dels Mossos detalla que el jihadisme assenyala les democràcies del món occidental "com les culpables d'alimentar l'odi i la discriminació contra els musulmans". A més, explica que els mítings electorals podrien ser un objectiu per un possible atemptat sense tenir en compte el signe ideològic del partit concret i que únicament perseguiria l'impacte mediàtic i influir en el resultat de les eleccions.

Sobre la Setmana Santa, l'informe destaca que el moviment jihadista global "fomenta la visió d'un Occident cristià i monolític", sense "matisos ideològics", i que per aquesta raó la seva lluita contra "l'enemic llunyà" sempre és concebuda com una lluita contra el cristianisme. Per aquesta raó, durant aquest període "augmenta l'amenaça jihadista" i cal protegir les celebracions religioses que "reuneixin" més gent en espais públics. L'increment de turisme afegeix encara més complexitat a aquest període, segons l'informe del Gabinet de Coordinació Antiterrorista al qual ha tingut accés el mitjà de comunicació.

Per tot plegat, la Prefactura demana que s'informi els caps de la policia local per millorar la coordinació durant la Setmana Santa. Concretament, l'ordre de la cúpula de la policia catalana és que "es reforcin els serveis ja previstos en el POE Antiterrorista" per protegir espais públics i edificis que acullen concentracions de persones ja sigui en actes electorals, celebracions religioses o estacions de transport.