eleccions municipals 2019

Junts per Sant Hilari presenta la seva candidatura, encapçalada per Núria Navarro

La cap de llista va desglossar alguns dels principals eixos del programa durant l'acte

per Redacció, 13 d'abril de 2019 a les 09:21 |
Núria Navarro i el seu equip de les municipals del 26M a Sant Hilari Sacalm | Junts per Sant Hilari
Junts per Sant Hilari ha presentat aquest divendres al vespre la seva candidatura per a les eleccions municipals del proper 26 de maig, que encapçala per primera vegada Núria Navarro. A l'acte hi ha intervingut l'alcaldessa de Girona i diputada al Parlament de Junts per Catalunya, Marta Madrenas.
 

La candidata ha explicat que s'ha envoltat "d'un gran equip de persones amb vocació de servei. S'estimen el poble i tenen moltes ganes de ser la clau de volta per Sant Hilari". "Volem revitalitzar no tan sols l'economia, volem tornar a ser la vila on abans tothom s'hi emmirallava. Per poder dur a terme aquestes propostes compta amb persones que han fet un gran esforç per poder conciliar vida laboral, familiar, sortint del que diem la seva zona de confort per treballar pel poble", ha remarcat.

Seguretat, economia, cultura...

Navarro ha detallat els punts dèbils i els punts forts del municipi i ha desglossat algunes de les propostes del programa electoral en matèria de seguretat, dinamització econòmica, neteja, obres i serveis, gent gran, joves i cultura.

Pel que fa a seguretat, la proposta de Junts per Sant Hilari és una policia local amb totes les atribucions: presentació de denúncies, realització d'inspeccions i pràctica de detencions, millora del patrullatge, centre de control de càmeres i revisió de l'enllumenat per detectar punts foscos.


En relació a la dinamització econòmica, la candidata ha subratllat que per als contractes públics "es vol prioritzar les empreses i comerços del municipi, i si no hi ha una bona oferta es promourà la unió de les empreses i comerços per a la concessió dels contractes. Només en cas que cap empresa del poble realitzi aquella activitat es buscarà fora del municipi" i a més es crearà l'espai per a l'Emprenedoria en dependències municipals.

Crear un pla de manteniment de conservació de mobiliari públic, espais municipals, pavimentació carrers, voreres, un pla de neteja dels carrers i la revisió del servei de recollida d'escombraries (servei porta a porta) són els punts que proposa el programa pel que fa a neteja, obres i serveis.

"Cal millorar la participació ciutadana de la nostra gent gran, gent que fa poc que s'ha jubilat i pot aportar la seva experiència i coneixements a través d'una taula de participació", ha indicat, en relació a la gent gran. Navarro ha avançat que, pel que fa als joves, es volen portar nous FP tecnològics centrats en la informàtica i la robòtica, però també d'altres relacionats amb l'artesania i els oficis i buscar espais on trobar-se i realitzar activitats, a banda de fomentar els hàbits de vida saludables i l'esport.

En matèria de cultura, Núria Navarro ha apuntat que treballaran per potenciar la figura del general Moragues nascut a Sant Hilari Sacalm l'any 1669 i de Joan Sala i Ferrer (Serrallonga) i per afavorir l'intercanvi de cultures  entre les persones de diferents nacionalitats que viuen al munic ipi.

Properament l'equip desglossarà les propostes programàtiques pel que fa a sanitat, esports, medi ambient, polítiques socials i dones.
 

 

Participació