ERC presenta la candidata Marta Tàpias per a Sant Esteve de Palautordera

Marta Tàpias, candidata a l'alcaldia de Sant Esteve de Palautordera el 26M
Marta Tàpias, candidata a l'alcaldia de Sant Esteve de Palautordera el 26M | ERC Sant Esteve Palautordera
Redacció
10 d'abril del 2019
Actualitzat a les 7:53h
Esquerra Republicana de Sant Esteve de Palautordera va aplegar un gran nombre de veïnes i veïns del municipi en la presentació de la candidata a l'alcaldia per a les municipals del 26 de maig, Marta Tàpias. L'acte, celebrat diumenge, va comptar amb la presència de Marta Vilaret, vicesecretària general de Suport a la Presidència i a la Secretaria General i Bernat Picornell, senador vallesà, així com d'altres representants de seccions locals del Baix Montseny, l'alcalde de Llinars, Martí Pujol i el president comarcal d'ERC, Oriol Ramon.

Vilaret i Picornell van insistir en la necessitat de concórrer a totes les eleccions convocades perquè "és aquí on els partits independentistes poden mostrar la seva força". Marta Vilaret va recalcar la importància de l'1 d'octubre i la necessitat d'eixamplar la base del republicanisme d'esquerres. República, va dir, és sinònim de valors com la igualtat, la llibertat, la justícia i la pluralitat. Bernat Picornell va expressar la necessitat que les candidates i candidats d'Esquerra Republicana siguin "persones arrelades al territori i que tinguin un reconeixement entre els seus veïns i veïnes". Va parlar també de la seva tasca com a senador a Madrid.

David Codina, membre del grup municipal d'ERC de Sant Esteve, va presentar la candidata com una persona arrelada al municipi "des de sempre i vinculada als moviments associatius i culturals del poble". El fet d'haver estat mestra de Sant Esteve li dona una connexió amb els infants i joves del poble. També amb les seves famílies. Va remarcar les vinculacions de la candidata amb la literatura i la història. La candidata col·labora amb NacióGranollers com a membre del GEM (Grup d'Escriptors del Monsteny), a la revista Bagant i escriu narrativa de manera regular. Va parlar també de la Marta com un persona propera, oberta i que inspira confiança. Sempre amb la rialla al rostre i parlant amb tothom. També com una "persona rigorosa i que li agrada preparar-se els temes a consciència. La Marta té Sant Esteve al cap".

La candidata, Marta Tàpias, va començar l'exposició parlant del perquè es presenta.
Entre altres coses va expressar que ho fa perquè se sent plenament vinculada i representada per ERC i els valors que aquest partit representa. Defensa plenament les polítiques progressistes, nacionals i d'esquerres que impulsa, i també les feministes. Va parlar com d'un valor important la pluralitat social que incorpora a les seves llistes i va manifestar d'una manera clara i rotunda que sense l'equip que té al seu costat no s'hauria decidit a fer el pas. És un equip "força jove, compromès, entusiasta i preparat i que no estalvia esforços ni n'estalviarà en un futur".

"Amb tothom i per a tothom"

A continuació va exposar amb claredat i precisió quins seran els eixos que guiaran la política d'ERC de Sant Esteve en la propera legislatura: "un poble respectuós amb el medi ambient, sostenible social i econòmicament; un poble ben informat per tal de poder participar adequadament i de manera activa en tot allò que faci referència al municipi; un poble on la cultura permeti ser una eina de creació, d'expressió i de cohesió dels ciutadans. La cultura "entesa en un sentit ampli". Un poble on el benestar de tothom, i d'una manera especial els que més ho necessiten, sigui l'objectiu principal del futur govern. Un poble que "pensi en els seus joves i faci propostes per a ells i amb ells". Un poble que treballi "els valors democràtics i republicans, on  la llengua i cultura del país sigui un element de cohesió de la diversitat social i cultural del nostre municipi i país".

Finalment va manifestar que volia fer-ho "amb tothom del municipi i per a tothom". I va convidar a les persones presents a l'acte que comptava amb elles i ells. Va afegir que volia fer-ho de manera amable amb els altres grups polítics, sense crispació i fent pedagogia d'una manera continuada per tal de fomentar els valors del civisme i la cohesió.

L'acte va acabar amb la lectura d'un poema de l'Ovidi Montllor "La revolució" llegit per la mateixa candidata.