Educació només permet 10 preinscripcions a P3 de l'Escola Montnegre de la Batllòria i els pares es mobilitzaran

Aquesta obligatorietat suposarà que a partir del setembre vinent s'hauran d'ajuntar les classes de P3 i P4

Reunió a l'Escola Montnegre de la Batllòria per la restreicció del nombre de preinscripcions a P3
Reunió a l'Escola Montnegre de la Batllòria per la restreicció del nombre de preinscripcions a P3 | Jordi Purtí
09 d'abril del 2019
Actualitzat el 10 d'abril a les 10:35h
"No ens queda altra sortida que mobilitzar-nos i expressar públicament  la nostra protesta", així és com s'ha expressat l'AMPA de l'Escola Montnegre de la Batllòria (Sant Celoni) aquesta tarda en una reunió que s'ha portat a terme en el mateix centre educatiu per valorar i explicitar quin és el camí que s'ha de seguir a partir d'ara, després d'oposar-se als plans dels Serveis Territorials d'Educació al Maresme-Vallès Oriental de limitar les places de preinscripció i obligant a no admetre més de 10 nens el curs vinent 2019-2020 de P3 i deixant a 0 les palces disponibles la resta de cursos.

De fet la mobilització ja ha començat aquesta nit passada amb la penjada de pancartes a les tanques de l'escola Montnegre en les quals per una banda es titlla de "mentiders" els Serveis Territorials d'Educació al Maresme-Vallès Oriental dirigint-se de manera explícita al director, Pere Masó, i per altra banda exigeixen que s'acabi amb les retallades. També s'ha fet arribar una carta al Síndic de Greuges.

En la reunió d'aquesta tarda ha quedat clar que si no hi ha un canvi de rumb, aquesta decisió suposa que a partir del setembre vinent s'hauran d'ajuntar les classes de P3 i P4 i així reduir un mestre. A més, protesten per l'obligatorietat que aquestes 10 pleces són només per nens o nenes que visquin a la Batllòria i, per tant, queden excloses aquelles preinscripcions dels pobles del voltant com són Riells i Viabrea i Gualba.
 

Explicacions de quina és la situació que els obliga Serveis Territorials Educació Maresme-Vallès Oriental Foto: Jordi Purtí


Pares i mares amb drets restringits

Un altre motiu de queixa és que els pares d'alumnes dels municipis del voltant amb necessitats especials que volen portar-los a aquesta escola es troben que no tenen dret a poder-ho fer per les restriccions de places establertes pels Serveis Territorials d'Educació al Maresme-Vallès Oriental.

Per l'AMPA de l'Escola Montnegre "es limiten els drets dels pares i mares a l'hora d'inscriure els fills i filles a l'escola que considerin més adient havent-hi suficients places per poder-ho fer". Al seu entendre Serveis Territorials està forçant una situació amb la clara intenció de retallar recursos humans a l'escola sense tenir present la realitat demogràfica i territorial que envolta a l'escola, ja que "no té en compte els infants de poblacions properes i que els queda més a prop aquesta escola i els diferents plans urbanístics aprovats i que implicaran un augment de la població en un espai curt de temps".

En aquest sentit, la limitació de preinscripció ha suposat que molts pares ja han expressat que no preinscriuran als seus fills "per por de quedar-se sense places en altres escoles causant un greuge comparatiu amb d'altres centres escolars". Així mateix, estan en desacord pel fet que la notificació d'aquesta limitació els ha arribat a falta de pocs dies per al tancament de les preinscripcions amb la conseqüent falta de temps per reaccionar i fer les reclamacions i queixes pertinents.
 

Pancartes de protesta contra Serveis Territorials d'Educació Maresme- Vallès Oriental Foto: Jordi Purtí



Enganyats

Des de l'AMPA s'assegura que el director deServeis Territorials d'Educació al Maresme-Vallès Oriental, Pere Masó, en una reunió mantinguda fa uns dies on també hi eren l'alcalde de Sant Celoni, l'inspector i l'equip directiu de l'escola "ens va negar que mai retallarien ni en places ni en territori a l'hora de fer les inscripcions".

A la reunió d'aquesta tarda a l'Escola Montnegre, a banda dels pares i mares que tenen fills i filles al centre escolar també hi ha hagut representants de tots els partits polítics que es presentaran a les eleccions municipals del maig vinent, però a més hi ha el suport explícit de la FAPAC, sindicats del sector d'ensenyament i les ampes de les escoles del Baix Montseny.
 

L'Escola Montnegre de la Batllòria es mobilitzarà contra les retallades Foto: Jordi Purtí




 
Arxivat a