Un nou partit polític agrupa les candidatures independents de diversos municipis catalans

Entre d'altres hi ha l'Entesa d'Arbúcies i el PIG de Sant Hilari Sacalm

NacióDigital
09 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:37h
El nou partit Independents de Catalunya, creat per diverses candidatures d'independents per a les eleccions locals, pretén agrupar aquest tipus de llistes en els municipis catalans.
 
La formació, que ja figura al registre de partits del Ministeri d'Interior com a coalició, està formada per candidatures d'una cinquantena de municipis de la Cerdanya, la Selva, el Gironès, el Baix Empordà, Osona, el Ripollès, l'Alt Empordà i el Maresme, i aposta per la "descentralització" com a eix polític.
 

Dijous es va presentar el nou partit d'Independents de Catalunya, el segon per l'esquerra Pere Garriga, alcalde d'Arbúcies / Foto: ACN


Independents de Catalunya es presenta com a moviment municipalista "contra ningú" i reclama modificar la llei per permetre llistes obertes, doble volta en processos electorals i "altres possibilitats", així com regular els sous públics i les incompatibilitats per llei.

La formació xifra entre el 17% i el 20% les candidatures independents que hi ha en l'actualitat a ajuntaments catalans, sobretot fora de l'àrea de Barcelona, i considera "absurd que sempre es pensi el país amb els ulls dels qui viuen a l'àrea metropolitana". "No pot ser que es decideixi des dels despatxos de la gran ciutat com ha de ser un poble, què pot fer i què no pot fer", per la qual cosa han exigit que es governi "de baix a dalt".
Arxivat a