eleccions municipals 2019

El PSC planteja un pla de xoc per solucionar el problema de la neteja de Sant Celoni i la Batllòria

Plantegen promoure un gran acord polític i ciutadà per l’aplicació del porta a porta

per Redacció, 8 d'abril de 2019 a les 07:06 |
Candidatura del PSC de Sant Celoni i la Batllòria | Jordi Purtí
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El candidat a l'alcaldia del PSC de Sant Celoni i la Batllòria, Eduard Vallhonesta, ha anunciat aquest dissabte la implantació d'un pla de xoc a cirt termini per arreglar la qüestió de la neteja del municipi. Entre les solucions que proposa hi ha les d'augmentar en un trenta per cent la brigada de neteja viària, reubicar els contenidors per no perjudicar comerços i veïns, analitzar en el proper contracte de recollida d'escombraries l'eliminació de contenidors soterrats i millorar la recollida de voluminosos tant pel que fa la freqüència  com en el sistema de recollida.

Vallhonesta ha fet aquesta proposta a la sala petita de l’Ateneu de Sant Celoni davant d'un auditori de prop de dues-centes persones i en el decurs de la presentació de la llista electoral que el pròxim 26 de maig es presentarà a les eleccions municipals.

Porta a porta amb consens polític i ciutadà

Altres propostes relacionades amb la neteja de Sant Celoni i la Batllòria segons l'alcaldable socialista passen per disposar d’un pla integral de neteja i de tractaments de residus a mig termini. També en promoure un gran acord polític i ciutadà per l'aplicació del porta a porta ja que considera que és "un dels grans reptes que se'ns plantejaran en el futur més immediat i això només serà possible si som capaços de construir no només un gran consens polític entre els diferents partits". La seva idea passa per tenir també un gran acord ciutadà per tal que la corresponsabilitat de tots ho faci possible.

Eduard Vallhonesta també ha incidit en qüestions que encara que semblin petites són importants i que afecten a la qualitat de l'espai públic "per això controlarem la recollida de les caques dels gossos amb prova d'ADN".

Sostenibilitat de l'entorn

Des de les files socialistes es considera tan important com la neteja la sostenibilitat de l'entorn i la cura del medi ambient. Les propostes que es fan des d'aquest àmbit són afavorir la instal·lació d'energies alternatives als habitatges, buscar l'eficiència energètica als polígons industrials, renovar els vehicles municipals amb elèctricsa o híbrids, treballar amb el sector forestal i les entitats ecologistes per gestionar la riquesa forestal de l'entorn i fomentar les espècies autòctones en l'arbrat i els espais verds del municipi per reduir el consum d'aigua i el manteniment.

El Sant Celoni del futur

La neteja i el medi ambient del municipi és un pilar fonamental pel PSC de Sant Celoni i la Batllòria però el Sant Celoni del futur que visualitzen passa tanmateix per tenir un poble ordenat i ben comunicat, un poble amb feina emprenedor i econòmicament competititu, un poble amb serveis i equipaments, un poble segur i cívic i un poble amb més cultura, més creatiu, més participatiu i més igualitari.

 

Eduard Vallhonesta. cap de llista del PSC Sant Celoni i la Batllòria Foto: Jordi Purtí

La llista

1- Eduard Vallhonesta 2- Míriam Teruel 3- José Capote 4- Laura Álvarez 5- Diego Fernández 6- Lamin Jammeh 7- Noemí Sesé 8- Ana Ariza 9- María Rodríguez 10- Brauli Ruíz 11- José Luís Domínguez 12- Rosa Planchart 13- Balbi Méndez 14- Mónica Zambrano 15.- Francisco Sánchez (Quillo) 16- Clemen Gutiérrez 17- Joan Castaño

Suplents: 1- Juanjo Ferreiro 2- Pepita Platero 3- Marc Jurkiewicz 4- Eva Hernández 5- Valentín de la Vega 6- David Sánchez 7- Glòria Nonell 8- David Martínez 9- Rosa Caballero 10- Pedro Checa

 

Participació