Alerta de pluges arreu del territori per aquesta matinada i demà diumenge

Hi ha un avís per intensitat de pluja en comarques com Osona, la Garrotxa i els Vallesos, entre altres

La pluja ens acompanyarà aquest diumenge
La pluja ens acompanyarà aquest diumenge | Albert Hernàndez
Redacció
06 d'abril del 2019
Actualitzat a les 22:41h
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest diumenge de matinada es preveu el retorn de l'aigua en diverses comarques del país. Concretament, s'espera que hi hagi pluja intensa en comarques del quadrant nord-est, com ho són Osona, la Garrotxa, els dos Vallesos el Moianès, la Selva i el Maresme.

Així, de matinada són probables els ruixats aïllats a qualsevol punt. A partir de mig matí i fins al vespre s'esperen nous ruixats i xàfecs a punts de muntanya de la meitat est i del Pirineu i Prepirineu, que s'estendran amb el pas de les hores cap al sud-est.

Sovint aniran acompanyats de tempesta i de pedra o neu granulada. Seran d'intensitat entre feble i moderada i acumularan quantitats entre minses i poc abundants. No obstant això, a punts del nord-est és possible que siguin localment fortes i acumulin quantitats abundants. Pel que fa a la neu, la cota tendirà a pujar dels 1.000 de matinada als 1.300 metres a partir de migdia, en moments de precipitació intensa la cota podrà baixar dels 1.300 metres.
 
Fins a mig matí la nuvolositat serà variable, amb algunes nuvolades. A partir d'aleshores, les nuvolades es faran més extenses i afectaran zones de muntanya i àrees properes, per bé que quedarà entre molt ennuvolat i cobert, amb núvols més trencat a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre. Al final del dia es trencarà parcialment la nuvolositat.

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més baixa, mentre que la màxima serà lleugerament superior.