La CUP de Vallgorguina es presenta per primera vegada a unes eleccions municipals i vol trencar el bipartidisme

"Venim a trencar la rutina d'un equip de govern de 12 anys desgastat pel temps i la manca de transparència"

Candidatura de la CUP Vallgorguina
Candidatura de la CUP Vallgorguina | CUP Vallgorguina
Redacció
04 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:30h
"Venim a trencar la rutina d'un equip de govern de 12 anys desgastat pel temps i la manca de transparència", "Cal trencar la cadena de favors i treballar per totes les Vilatanes per igual" i "Som assemblearis, transparents, participatius, d'esquerres, feministes, repudiem la corrupció i defensem la terra", van ser algunes de línies que amb contundència i de manera directa es va dirigir Anna Herrero, la cap de llista de la CUP de Vallgorguina als assistents a l'acte de presentació de la candidatura que es va portar a terme el passat dia 30 de març.

El discurs d'Herrero va respondre a manifestar que les majories absolutes, almenys com les entenen els partits del règim del ’78, no són bones per la democràcia "si tens majoria absoluta, per més bona voluntat que posis de diàleg, acabes imposant els teus projectes pel simple pes dels números. Una vegada agafes aquesta inèrcia, és molt complicat deixar-la de costat i tornar al diàleg", va dir.
 
Herrero, que va tancar l'acte, va centrar el seu discurs a assenyalar que darrere d'aquestes sigles polítiques existeixen persones compromeses i involucrades en un projecte ambiciós i necessari per millorar Vallgorguina.
 
Un altre candidat a l'alcaldia, Luis Toral, va presentar a les seves companyes i companys de la CUP com eines del canvi. Toral va manifestar el malestar que alguns vilatans sentien per aquests 12 anys de monopoli de govern i que calia una solució d'esquerres per poder fer front a la situació actual que viu el municipi. Toral, número dos a la llista per la CUP, va remarcar que cal fer de la transparència una bandera i que tota la informació de l'ajuntament ha d'estar disponible per tothom, "sense cap més tràmit que demanar-ho".  

De la mateixa manera i amb discurs igualitari, Laia Saleta, candidata com a número tres per la CUP, va explicar el perquè es va crear la formació política al municipi ara fa ja quatre anys, i que "amb moltes ganes, esforç i il·lusió, s'havia arribat fins on som ara".   El sisè candidat a la llista, Àngel Martínez, va manifestar la seva il·lusió de formar part d'un equip amb ganes de millorar el seu entorn i fer un municipi sostenible i respectuós amb el medi ambient. D'altra banda, va assenyalar la importància de l'assemblearisme, "eina feixuga i lenta, però sens dubte mirall de l'autèntica democràcia".
 
En Pepe Cabrero, membre de l'assemblea de la CUP, va exposar que cal prioritzar la transparència, ser globals i destinar els esforços a treballar en conjunt, per què allò plural, sigui la consigna d'aquesta nova manera de fer les coses.
 
Al final de l'acte, van pujar a l'escenari tots els membres que formaran part de la llista municipal per la CUP a Vallgorguina: Jordi Majó, Montse Carmona, Rafa López, Pol Macià, Laura Comas, Àngel Martínez, Jordi Estabrou, Berta López, Laia Saleta, Luis Toral i Anna Herrero.
 
L'acte va ser presentat per Pol Macià, número vuit a la llista, i presidit per Dani Corpas, de la CUP Sant Celoni,  davant de prop de més de 100 persones que es van congregar a la plaça de la Bàscula de Vallgorguina. La presentació també va ser amenitzada pel músic Cesc Martorell, que va interpretar cançons entre les intervencions de la formació.
 

Anna Herrero, candidata a l'alcaldia de la CUP Vallgorguina el 26M Foto: CUP Vallgorguina

Arxivat a