«Oportunistes i electoralistes», així qualifiquen els grups polítics les mocions del PSC del darrer ple de Sant Celoni

PDECat, CUP, ERC i ICV han criticat que s'hagin presentat les mocions en la sessió plenària i no pas a través del comitè d'empresa

Sessió plenària del 28 de març de 2019 a Sant Celoni
Sessió plenària del 28 de març de 2019 a Sant Celoni | Ajuntament Sant Celoni
Redacció
04 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:32h
Els grups municipals del PDECat, ERC, CUP i ICV han considerat que les mocions presentades pel PSC en el ple celebrat el passat 28 de març, i que fan referència a les reivindicacions dels treballadors municipals de la categoria A2 i la Policia Local, són  "oportunistes i electoralistes". La primera de les mocions es va aprovar amb el vot favorable del PSC, les abstencions de PDECat, ERC i CUP i el vot en contra d'ICV. La que fa relació a la Policia Local no va superar la votació del ple ja que només hi va votar a favor el PSC (2),  en contra CUP (4) i ICV (1) i abstenció PDECat (6) i ERC (1).

Un grup de treballors de l'Ajuntament emmarcat en la categoria A2 i agents de la Policia Local van expressar les seves reivindicacions en el ple municipal de dijous passat, la mateixa sessió plenària que el PSC va presentar les dues mocions. En aquest sentit, l'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, manifesta que qualsevol reivindicació de drets laborals és legítima i al ple tothom pot plantejar-hi el que es consideri més oportú però va afegir que les reivindicacions  "s'han de fer on pertoquen, a través del comitè d'empresa".

Deulofeu, en aquesta sessió plenària de 28 de març, va recordar que el que cal fer és una "reordenació de tots els llocs de treball en el seu conjunt". Una línia de treball compartida per tots els grups "tal com va quedar palès en la reunió que es va convocar i que el PSC  va ser l'únic partit i que no hi assistir, però ara ens sorprèn amb unes mocions d'aquesta mena sense parlar-ne amb la resta de grups".

Fer esment al període electoral va ser una qüestió recurrent per tots els partits en la seva resposta al PSC "creiem que ara no és el moment  d'entrar en tacticismes polítics, encara que els partits utilitzen els tempos en benefici propi", va dir el regidor de la CUP Jaume Turon que també va criticar que la problemàtica no s'hagi canalitzat a través del comitè d'empresa de l'Ajuntament.

Turon va revelar que des de la CUP fa temps que tenen una moció preparada però que mai l'han fet pública perquè volen que sigui un document executiu i no hi havia un consens per part del comitè d'empresa i comparteixen que s'ha de fer un anàlisi global i saber quines àrees estan desaparegudes, dimensionades o infradimensionades.

ERC a través de la seva regidora Magalí Miracle també va manifestar la necessitat de negociar a través dels representants sindicals dels treballadors i considera que cal que tots els grups "tinguin el compromís urgent de revaloritzar els llocs de treball".

Carmen Montes, regidora d'ICV, va ser l'única que va votar en contra de les dues mocions "nosaltres no ens presentem a les eleccions i podem mantenir-nos en la nostra posició". Des d'aquesta formació política tenen el convenciment que les mocions no serviran de res i que cal estudiar totes les àrees a tots els nivells".

Els grups municipals del PDECat, i ERC van abstenir-se en la votació de les dues mocions, la CUP es va abstenir-se en la que feia referència als treballadors de la categoria A2 i en contra de la moció de la policia local perquè en demanava la retirada.

El desenvolupament del ple es pot veure en el vídeo de l'Ajuntament de Sant Celoni. La intervenció dels treballadors és al començament i el debat de les ocions entre els minuts 1:12:26 i 3:05:02.
 
Arxivat a