​Els alcaldes de la comarca demanen a Buch mesures per evitar robatoris a habitatges

L'alcalde de Granollers reclama solucions als actes bandàlics d'alguns dels clients de la discoteca Bora Bora

Redacció
02 d'abril del 2019
Els alcaldes del Vallès Oriental, reunits amb el conseller Miquel Buch
Els alcaldes del Vallès Oriental, reunits amb el conseller Miquel Buch | Mossos d'Esquadra
Els alcaldes i alcaldesses de la comarca -i el president del Consell Comarcal, David Ricart- han reclamat al Govern més mesures per reduir els robatoris a l'interior de domicilis. Tal i com recull VOTV, els batlles li han dit al conseller d’Interior, Miquel Buch, durant la reunió que han tingut aquest divendres a Vilanova del Vallès. Des de la conselleria s'admet que aquests delictes “preocupen” tot i que els furts i les estafes segueixen per sobre. "La mitjana de fets delictius a la comarca se situa gairebé 25 punts per sota de la mitjana de fets delictius per cada mil habitants. El Vallès Oriental està molt per sota de la mitjana dels fets delictius que hi ha a Catalunya", ha declarat el conseller, que ho ha justificat per la bona col·laboració entre els Mossos d'Esquadra i les policies locals.
 
Pel que fa a Granollers, l'alcalde Josep Mayoral ha aprofitat la visita de Buch per demanar més mà dura amb els usuaris de la discoteca Bora Bora, alguns dels quals cometen actes bandàlics cada cap de setmana.
 
El conseller també ha recordat que uns dels objectius del Departament és dur a terme una nova Llei de la Policia i per això, ha emplaçat els batlles que facin propostes per a que la nova norma reculli les necessitats dels seus municipis.

A la reunió també hi ha participat el director de l'oficina de Coordinació de la Xarxa Rescat, Xavier Rius; la comissària cap de la Regió Policial Metropolitana Nord, Cristina Manresa; la inspectora cap de l'ABP de Mollet, Sílvia Catà; i la inspectora sotscap de l'ABP Granollers, Remei Linares.
 
Signatura de convenis
 
Prèviament, el Departament ha subscrit diversos convenis en matèria de seguretat i trànsit amb alguns consistoris de la comarca. En concret, l'ajuntament de Sant Fost de Campsentelles n'ha signat un per a l'adhesió a la Xarxa RESCAT de radiocomunicacions d'emergències i seguretat de Catalunya. A banda, aquest consistori també ha signat un conveni de cessió d'us del programari de gestió i suport als processos de les policies locals anomenat SIPCAT.
 
Els ajuntaments de la Roca del Vallès i de Lliçà de Vall han signat un conveni de col·laboració en matèria de controls d'estupefaents amb aportació de kits de detecció de substàncies estupefaents i material de suport.
 
Finalment, l'ajuntament de Martorelles ha signat un conveni de col·laboració per a la redacció d'un pla local de seguretat viària per al municipi.