El Departament d'Infraestructures comença les obres de la rotonda del «vado» de Santa Maria de Palautordera

Les obres tindran una durada estimada de set mesos

Rotonda al nus de carreteres C-35 i BV-5301 a Santa Maria de Palautordera
Rotonda al nus de carreteres C-35 i BV-5301 a Santa Maria de Palautordera | Gencat
01 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:28h
Amb l'acte de replanteig que aquest matí han fet els tècnics del Departament d'Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, l'empresa Agustí Masoliver, SA (AMSA) i l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera comencen les obres d'execució del projecte constructiu de millora local -una rotonda- que suposarà una solució important a la circulació de vehicles en el nus format per la carretera C-35, en el punt quilomètric 53,080, amb la carretera BV-5301 a Santa Maria de Palautordera, el que es coneix com el vado de Palau.

Les obres tindran una durada estimada de set mesos i inicialment no hi haurà afectacions en el trànsit, amb tot i això es recomana estar pendents de les indicacions que es puguin donar en les pròximes setmanes de possibles afectacions amb motiu dels treballs que s'acaben de començar. L'import de licitació ha estat de 417.477,43 euros sense IVA. El preu de sortida era de 509.212,77 euros. A la licitació s'hi havien presentat també altres quatre empreses. Agustí i Masoliver, SA va ser la més puntuada tant econòmicament com tècnica.

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, tal com va avançar NacióBaixMontseny, va fer pública la convocatòria de licitació de la rotonda el passat mes de gener d'aquest any i consisteix en la reconfiguració de l'actual cruïlla en T proposant l'execució d'una rotonda a nivell, a la vegada que es reubica l'accés a una finca particular –Can Grasa- que genera confusió als usuaris, comprometent la seguretat viària d'aquesta cruïlla. Aquesta actuació, a més, implica la posada al dia dels diversos elements funcionals de la carretera en aquest punt: senyalització, abalisament, defenses i drenatge.
 

Acte de replanteig de les obres de la rotonda en el nus de les carreteres C-35 i BV-5301 a Santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Purtí