Arriba la pluja i torna el fred

El cap de setmana donarà pas a un canvi de temps que trencarà amb la llarga ratxa seca

NacióDigital
29 de març del 2019
Arriba la pluja després d'una ratxa seca llarga
Arriba la pluja després d'una ratxa seca llarga | Cristóbal Castro
El cap de setmana obrirà pas a un canvi de temps que portarà pluja i fred arreu del territori. 
Dissabte el cel serà serè en general, tret del litoral, on hi haurà intervals de núvols baixos, més abundants al sud i fins a mig matí i de nou al final del dia, quan també arribaran al prelitoral. A més, en la part central de la jornada es formaran alguns núvols d'evolució al prelitoral.

Diumenge, però, canviarà el temps de debò. Hi haurà un augment general dels núvols de matinada de sud a nord que deixaran el cel molt ennuvolat o cobert per la resta del dia, amb nuvolositat més abundant i compacta a la tarda i a la meitat sud. De matinada s'esperen precipitacions a l'extrem sud del país que durant el matí s'estendran a la resta de la meitat sud del litoral i el prelitoral.

A la tarda les precipitacions arribaran a tot el territori, tot i que la més persistent i intensa es mantindrà al sud del país. En general serà d'intensitat feble i acumularà quantitats minses o poc abundants, per bé que al terç sud podran ser abundants (fins a 50 mm en 24 h) i puntualment moderades. La cota de neu se situarà entorn dels 1800 metres.

El de la pluja no és l'únic canvi que s'augura en els mapes. Es preveu una entrada d'aire fred que podria tornar-nos a l'hivern a mitjans de la setmana que ve. Podria anar acompanyat també de pluja i un temps variable.