La nova resclosa del Molí de les Pipes d'Arbúcies ja és una realitat

Aquesta actuació ha permès substituir la infraestructura dels anys 80 que hi havia

Riera d'Arbúcies
Riera d'Arbúcies | AJA
Redacció
28 de març del 2019
Actualitzat a les 12:11h
Si es ressegueix el passeig de la Riera, es pot veure la nova resclosa que s'ha construït a l'alçada del Molí de les Pipes. Una infraestructura feta per pedres, semblant a la resclosa que ja es va construir al Pont Vermell, i que ha permès substituir l'antiga resclosa, feta de sacs de sorra i pedres i que es malmetia cada vegada que augmentava substancialment el cabal de l'aigua de la riera.
 
L'obra, que feia 20 anys que es reivindicava des del Consistori, ha tingut un cost de 100.000 euros que ha assumit íntegrament l'empresa Sorea. A més, com que és un espai que es troba dins el Pla Especial d'Interès Natural i, com a zona protegida, el projecte s'ha consensuat amb el Parc Natural del Montseny, l'Agència Catalana de l'Aigua i Sorea.
 
Es tracta d'una reforma que es reclamava des de fa 20 anys, ja que quan es produïen riuades, la força de l'aigua rebentava o arrossegava els sacs de sorra que formaven la resclosa i els escampava torrent avall. La nova infraestructura és respectuosa amb el medi natural que l'envolta, amb la seva escala de peixos, el pendent, la sortida d'aigües per garantir el flux del cabal ecològic, entre d'altres aspectes mediambientals. En aquest sentit, l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, ha assenyalat que les obres han de servir per esmenar el problema ecològic que suposa i "garantir el cabal ecològic de la riera, l'abastament d'aigua potable a la gent d'Arbúcies i aigua pels regants, així com també es fa un canal perquè els peixos puguin remuntar de la riera sense problemes".
 
Arxivat a