La Nit de la Biodiversitat 2019 reconeix la trajectòria professional del naturalista de Sant Celoni, Martí Boada

L'acte ha tingut lloc aquest dimarts a la nit a l'Auditori Universitat Pompeu Fabra, al campus de la Ciutadella

Redacció
27 de març del 2019
Actualitzat el 28 de març a les 10:47h
Martí Boada, el primer per l'esquerra amb el premi de la Nit de la Biodiversitat
Martí Boada, el primer per l'esquerra amb el premi de la Nit de la Biodiversitat | MB

El naturalista de Sant Celoni i professor de Departament de Geografia i investigador de l'Institut de Ciència i tecnologia ambientals (ICTA-UAB), Martí Boada, ha afegit aquest dimarts un nou premi a la seva ja llarga llista de reconeixements. Ha estat en el decurs de la Nit de la Biodiversitat 2019 que organitza l'Ajuntament de Barcelona i que ha tingut lloc a l'Auditori Universitat Pompeu Fabra, al campus de la Ciutadella.

El nou premi està relacionat amb la seva trajectòria professional en la recerca i la conservació de la Biodiversitat. "Vaig comprendre que la dedicació a l'estudi, tentatives de comprensió  i quan ha calgut defensa de la natura ha estat motivat pel meu entorn vital, que sou vosaltres. No hi ha cap dubte que es així. Homenatge a vosaltres estimats companys de viatge vital", ha dit Martí Boada en el moment de recollir el premi.

Entre altres reconeixements, l'Associació d'Empresaris Surers de Catalunya va distingir Boada a la XXIV edició dels Premis Gla d’Or, el 2013. Més endavant, l'any 2017, va ser nomenat assessor científic de la UNESCO en temes de conservació de les reserves de la biosfera. El mateix any, el Col·legi Oficial d'Enginyers de Forests li va concedir la distinció de "Col·legiat d'Honor". I, l'any passat, va rebre el Premi Nacional Felip Domènech i Costafreda, que atorga la Unió de Pagesos en reconeixement a la seva tasca científica i dedicació en defensa de la pagesia com a peça clau de la gestió ambiental. A Sant Celoni és un dels impulsors del Museu Europeu del Bosc.

També han estat premiats el Museu de Ciències Naturals de Granollers i el periodista José Luis Gallego.

Arxivat a