El Combat d'Arbúcies que va aturar el 1714 l'exèrcit borbònic tornarà el 6 i 7 d'abril

Es lliurarà el 1r premi Combat d'Arbúcies a Òmnium Cultural en reconeixement a la defensa de la llengua, la cultura i la nació catalana

Recreació històrica del Combat d'Arbúcies
Recreació històrica del Combat d'Arbúcies | AJA
Redacció
25 de març del 2019
Actualitzat a les 18:21h
Fa sis anys que el municipi d'Arbúcies commemora els fets del Combat d'Arbúcies ocorreguts l'any 1714, en què el sometent d'Arbúcies, Viladrau, Espinelves i Sant Celoni va aturar una columna de 800 soldats de l'exèrcit borbònic al seu pas per les penyes de Can Sala.
 
Unes Jornades de recreació i divulgació de la història que s'han consolidat com una proposta d'activitats culturals concebudes per a un públic familiar, amb activitats pensades per a totes les edats.
 
Aquest any el Combat té premi

Aquest 2019, i coincidint amb el 305 aniversari del Combat d'Arbúcies, es lliurarà el 1r Premi Combat d'Arbúcies a Òmnium Cultural en reconeixement a les lluites actuals, com a llegat que ens deixa el Combat d'Arbúcies: l'organització de la població o de col·lectius determinats en la lluita per la defensa dels drets humans, col·lectius, socials, nacionals, territorials, econòmics, mediambientals,  etc.  
 
Aquesta primera edició s'ha considerat oportú atorgar aquest premi a l'entitat Òmnium Cultural en reconeixement de tota la tasca feta en defensa de la llengua, la cultura i la nació catalana al llarg de més de 57 anys d'existència, molts d'aquests anys, en situacions molt difícils.
 
Sopar de lliurament

El premi es lliurarà el dissabte 6 d'abril en un sopar al Museu Etnològic del Montseny – La Gabella. El sopar serà elaborat per les Cuineres de Sils i estarà inspirat en la cuina del  1700 i l'utillatge serà el més semblant possible a les vaixelles trobades en diversos jaciments arqueològics de l'època.
 
Per participar en el sopar,  es pot adquirir el tiquet al Museu Etnològic del Montseny – La Gabella, on també es donarà tota la informació que calgui.
Arxivat a