ERC presenta candidatura als dotze municipis del Baix Montseny vallesà

19 de març del 2019
Actualitzat el 20 de març a les 10:43h
Totes les candidates i candidats d'Esquerra-Acord Municipal del Baix Montseny i el Vallès Oriental
Totes les candidates i candidats d'Esquerra-Acord Municipal del Baix Montseny i el Vallès Oriental | ERC Vallès Oriental
Tots els 12 municipis del Baix Montseny de la comarca del Vallès Oriental comptaran amb una candidatura d'Esquerra Republicana-Acord Municipal, per primer cop a la història del partit. Els republicans ho van celebrar aquest dilluns 18 de març a Mollet del Vallès en la presentació de les candidatures de la comarca per a les eleccions municipals del 26 de maig, acte que va concloure el conseller d'Educació, Josep Bargalló. Esquerra - Acord Municipal presenta candidatura als 39 municipis del Vallès Oriental.

De les candidatures presentades en set hi ha nova o nou cap de llista com és el cas d'Imma Font a Campins, Marc Jover a Fogars de Montclús, Jordi Esmandia a Gualba, Núria Masnou a Montseny; Enric Vinaixa a Sant Antoni de Vilamajor, Marta Tàpias a Sant Esteve de Palautordera i Magda Bes a Vallgorguina. En cinc municipis es manté el cap de llista: Martí Pujol a Llinars del Vallès, Magalí Miracle a Sant Celoni, Pamela Isús a Sant Pere de Vilamajor, Xavi Blas a Santa Maria de Palautordera i Xavi Plana a Vilalba Sasserra.

Les llistes de la comarca també s'han configurat amb la línia de feminitzar el partit, de manera que totes les llistes són cremallera, excepte en algunes poblacions petites. Tal com va afirmar Núria Maynou, alcaldable de Granollers: "No és una obligació, és una convicció".

Actualment al Baix Montseny hi ha tres municipis que l'alcaldia correspon a ERC. És el cas de Llinars del Vallès amb Martí Pujol que opta a la reelecció, el mateix que Pamela Isús a Sant Pere de Vilamajor. En canvi a Campins Joan Lacruz no serà candidat i en el seu lloc es presenta Imma Font. Entre les noves candidatures del Baix Montseny, hi figuren Montseny i Fogars de Montclús. La comarcal republicana espera créixer a Sant Celoni, a partir de la participació fins ara minoritària a l'equip de Govern i des de la gestió de les polítiques socials.

Campanya sense complexes

Oriol Ramon, president comarcal, va emplaçar les seccions locals a fer una campanya "sense complexes", perquè "arribem molt ben preparats a les eleccions", alhora que va celebrar l'esforç de tota l'executiva per assolir per primer cop el repte de presentar candidatures a tot el Vallès Oriental.

Finalment, el conseller Josep Bargalló va tancar l'acte manifestant la importància de governar per guanyar la república: "Només governant i treballant, guanyarem. Deixeu-vos-hi la pell", i va llegir un manuscrit d'Oriol Junqueras: "Penqueu moltíssim per guanyar. No patiu pels que som a la presó. Si patim, no guanyarem. Guanyeu!".