Arbúcies supera tots els seus registres amb un pressupost municipal de 10.900.000 euros per aquest any

Les grans inversions seran a les noves piscines municipals, a la nova llar de jubilats, per la rehabilitació de la carretera de Fogueres i per al projecte turístic-cultural del Vescomtat de Cabrera

Redacció
19 de març del 2019
Actualitzat a les 16:13h
Nou espai d'aigua i salut a Arbúcies
Nou espai d'aigua i salut a Arbúcies | AJA
El ple de l'Ajuntament d'Arbúcies ha aprovar el pressupost 2019 amb els vots a favor de l'Entesa i els vots en contra del PDECat i ERC. Un pressupost que enguany és de 10.900.000 euros i que l'alcalde, Pere Garriga, ha qualificat del més elevat que s'ha fet mai a Arbúcies. Això s'explica perquè el Capítol 1, destinat a sous i salaris dels treballadors municipals, és de 2.900.000 euros. Fet que es deu als més de 20 plans d’ocupació que té actualment el Consistori.

Per altra banda, la partida d'inversions és d'un total de 3.600.000 euros. Per aquest any estan previstes les obres del nou espai d'aigua i salut, format per les noves piscines exteriors, la piscina climatitzada, les noves sales de gimnàs i els vestidors. De l'import de 3 milions d'euros per aquest any se n'han pressupostat 1.900.000 euros.

Les obres de reforma de l'actual Hotel d'Entitats que es convertirà en la nova seu de la Llar de Jubilats. La inversió prevista per aquest 2019 per aquest nou espai és de 450.000 euros.

L'arranjament de la carretera de Fogueres, que va quedar malmesa per les fortes pluges de la tardor passada. La despesa és de 212.000 euros.

Les obres al Museu Etnològic del Montseny, La Gabella que suposarà una inversió de 575.000 euros dels quals 200.000 euros abonarà l'Ajuntament i la resta es finançarà amb fons FEDER i amb la Diputació de Girona. Per altra banda, es farà una gran inversió amb el nou projecte comarcal del vescomtat de Cabrera, dirigit a estructurar una proposta de caire cultural i turístic al voltant del llegat patrimonial i del relat històric del vescomtat de Cabrera, una nissaga que va néixer al castell de Montsoriu.
 
No obstant això, Garriga assenyala que des de l'Ajuntament es posen tots els esforços per aconseguir finançament d'altres administracions públiques per fer front a totes aquestes inversions. Per això, destaca que al mes de març, "ja hem aconseguit 650.000 euros en subvencions".

 
 
Arxivat a