Crida a una multitudinària protesta contra l'extrema dreta i Vox

Unitat contra el Feixisme i el Racisme de Catalunya convoca una manifestació a Barcelona dissabte a les 17h

Entitats i partits que s'han adherit a la manifestació
Entitats i partits que s'han adherit a la manifestació | Sandra Muntané
Sandra Muntané
18 de març del 2019
Unitat contra el Feixisme i Racisme de Catalunya crida a una mobilització el dissabte 23 de març a les cinc de la tarda als Jardinets de Gràcia de Barcelona, a favor de la diversitat i contra l'extrema dreta, representada per Vox. L'objectiu de la mobilització és la denuncia, de forma coordinada i unitària, de l'auge del feixisme, les polítiques racistes de barbàrie i els discursos d'odi que abonen el feixisme i la ultradreta, segons explica la plataforma.

Els convocants expliquen que l'auge de partits d'extrema dreta, com Vox, se suma al creixement del feixisme arreu d'Europa i de l'increment dels discursos d'odi a escala mundial. És per aquesta raó que estan organitzant diverses movilitzacions del 16 al 23 de març, en torn del Dia de les Nacions Unides contra l'antiracisme, per fer campanya contra Vox i les seves idees a tot arreu. 

La manifestació, promocionada a les xarxes amb el lema #23MStopVOX, està secundada, entre d'altres, per ERC, la CUP, Òmnium Cultural i l'ANC, i s'inclou dins d'una campanya contra l'extrema dreta que es durà a terme fins passades les eleccions. Unitat contra el feixisme i el racisme insta a la mobilització massiva amb l'argument que "ens hem d'unir ara que tenim possibilitat d'aturar-los". "Hem de fer que Vox sigui història", proclama.

L'organització convocant denuncia mala gestió en matèria migratòria: devolucions a la frontera del sud, vulneració dels drets dels refugiats, morts al Mediterrani, islamofòbia als mitjans, identificacions per perfil ètnic o persecucions policials. També assenyala que s'està vivint un augment de la LGTBfòbia i del masclisme. 

Assegura que el nacionalisme ultra només planteja "el retorn a la Una, Grande y Libre del franquisme". Tot això evidencia -apunta- el que es venia anunciant feia temps: el creixement de l'extrema dreta i del racisme és una realitat i cal fer-hi front.

L'extrema dreta de Vox

Els convocants consideren que "Vox té via lliure" i que està actuant com a "imant de tots aquells que toquen l'extrema dreta". "Els que són feixistes s'hi veuen representats, i això provoca l'augment d'agressions feixistes", denuncien des de l'organització. 

Denuncien igualment que Vox pretén "criminalitzar" els migrants, per "desviar l'atenció dels que sí que tenen la culpa de la manca de treball, habitatge i serveis socials", asseguren. 

Al mateix temps, Vox proposa la derogació immediata de la Llei de Memòria Històrica per eliminar l'oportunitat de prohibir l'enaltiment del franquisme i d'exhumar les seves víctimes de les fosses comunes.