L'Ajuntament d'Arbúcies i l'IES Montsoriu premien quatre treballs de recerca

Mercè Donate, Anna Navarro, Anna Pelegrí i Núria Pla, les quatre alumnes guardonades

Lliurament dels premis als treballs de recerca de l'IES Montsoriu d'Arbúcies
Lliurament dels premis als treballs de recerca de l'IES Montsoriu d'Arbúcies | AJA
Redacció
16 de març del 2019
Actualitzat a les 9:49h
La sala d'actes del Museu Etnològic del Montseny d'Arbúcies va acollir ahir dijous l'acte de lliurament dels premis Treballs de recerca de batxillerat Ajuntament d'Arbúcies. En total, es van entregar quatre premis, tres dels quals van obtenir les millors notes de tots els treballs de recerca del centre i un quart que atorga el consistori vinculat a l'àmbit de la recerca en innovació social.
 
Estudi comparatiu dels articles sobre El Procés de l'octubre de 2017 en la premsa nacional, de Mercè Donate; Els centres especials de treball. Estudi sobre la independència socioeconòmica dels usuaris de l'Associació Montseny Guilleries, d'Alba Navarro; i Disseny d'un pulmó verd a l'Institut Montsoriu, d'Anna Pelegrí van ser els tres treballs que van obtenir les millors notes de batxillerat. Camí segur a l'escola. Estudi de viabilitat del projecte a la població d'Arbúcies, de Núria Pla va aconseguir el premi que entrega l'Ajuntament en el camp d'atenció a les persones, l'educació i la millora del teixit social del poble.
 
El director de l'IES Montsoriu, Jordi Turon, va ser l'encarregat d'obrir l'acte i ho va fer agraint a l'Ajuntament la creació d'aquests premis perquè "és molt important per al centre comptar amb el vostre suport i col·laboració". Turon també va assenyalar: "Estem molt contents de poder fer aquest acte de lliurament de premis de treball recerca perquè ens dona l'oportunitat de mostrat portes enfora una part de la bona feina que s'ha fet i es fa des de l'institut des de fa molt de temps en l'àmbit de la recerca". Turon va recordar que va ser a partir del curs 2009-2010 quan es va posar en marxa el Grup Promotor de Recerca, que va marcar la pauta d'actuació i va crear els materials per donar coherència i metodologia de recerca als alumnes. I, des de llavors, s'ha donat continuïtat a aquesta feina, que s'ha traduït en diversos premis i reconeixements que han rebut alumnes del centre amb els seus treballs de recerca al llarg d'aquests anys.
 
Després de la presentació de l'acte, es va donar pas a la ponència del Dr. Joaquim Maria Puigvert, professor titular d'Història contemporània de la Universitat de Girona i director de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l'àmbit rural de la UdG.

Tot seguit, l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, també va voler agrair la tasca feta des de l'institut i, sobretot, la feina i dedicació de les quatre guardonades. Garriga va recordar que el centre de secundària del municipi és un dels instituts de referència del país i que és una sort poder disposar d'un centre d'aquest nivell.
 
Abans del lliurament dels premis, les quatre guardonades van exposar breument els seus treballs de recerca davant la cinquantena d'assistents a l'acte. Finalment, l'alcalde juntament amb el director de l'institut van fer l'entrega dels diplomes a les quatre guardonades: Mercè Donate, Alba Navarro, Anna Pelegrí i Núria Pla.

 
Arxivat a