consell república

Més de dues-centes persones a la presentació del Consell de la República a Sant Celoni

S'ha fet per vídeo conferència des de Brussel·les amb el conseller de Cultura Lluís Puig i la celonina Laura Costa

per Redacció , 15 de març de 2019 a les 17:09 |
Vídeo conferència de presentació del Consell de la República amb Laura Costa i el conseller Lluís Puig | cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més de dues-centes persones han emplenat aquest dijous al vespre la sala Bernat Martorell de Sant Celoni per seguir l'acte de presentació del Consell de la República, que s'ha portat a terme mitjançant vídeo conferència a càrrec del conseller Lluís Puig i de la celonina Laura Costa. Tots dos han explicat la importància de formar part del Consell i una mica tot el què s'està fent des del Consell i la preparació d'aquest. L'acte ha estat interactiu ja que els assistents han tingut l'oportunitat de fer preguntes en directe als ponents i resoldre els dubtes que tenien.
 
El Consell neix de la legitimitat sorgida del mandat de l'1 d'octubre i impulsarà estratègies per a fer-lo efectiu. En conseqüència, actuarà en àmbits com la internacionalització, el procés constituent, la generació de noves fórmules de mobilització democràtica, la recerca i el desenvolupament d'eines socials i polítiques innovadores o la difusió de la cultura i la realitat social catalanes.

En formen part totes les persones que s'inscriguin voluntàriament i sense límit territorial al registre ciutadà. Els seus òrgans estan recollits a l'Acord d'Investidura de 8 de març de 2018: L'Assemblea de Representants, el Consell i la Presidència.

La fase fundacional del Consell s'inicia amb la seva constitució al Palau de la Generalitat el 30 d'octubre de 2018 fins a l'establiment del nou Consell sorgit de les eleccions a l'Assemblea de Representants, en què podran prendre part totes les persones inscrites al registre ciutadà amb dret de vot. L'estructura institucional definitiva, el reglament electoral i el seu calendari  es van presentar a Brussel·les el 8 de desembre de 2018.
 

Assistents a la presentació del Consell de la República a Sant Celoni Foto: cedida

 

Participació