Catalonia Sacra inclou el monestir Sant Salvador de Breda en la divulgació del patrimoni religiós a Catalunya

En la 8a temporada els actes es reparteixen en 20 comarques de Catalunya i una del País Valencià

Monestir Sant Salvador de Breda
Monestir Sant Salvador de Breda | Bisbat Girona
Redacció
13 de març del 2019
Actualitzat a les 17:02h

Els deu bisbats amb seu a Catalunya impulsen, per vuitè any, una completa programació que, de març a octubre, visualitzarà i difondrà la riquesa i diversitat del patrimoni d'arrel religiosa. Ho farà a través de Catalonia Sacra, i els actes es reparteixen en 20 comarques de Catalunya i una del País Valencià. Les activitats tornen a posar en relleu la importància i la diversitat d'un grapat d'obres cabdals de l'art català que hi ha arreu de l'àmbit dels deu bisbats, amb conferències i visites guiades a elements destacats del patrimoni amb valor afegit, bé sigui perquè no s'ofereixen regularment, bé sigui per la rellevància dels ponents.

Pel que fa a la Diòcesi de Girona, hi ha tres activitats previstes i inclou el monestir Sant salvador de Breda. Dissabte 23 de març (12 h): conferència sobre els manuscrits de Sant Feliu de Girona.; Dissabte 6 d'abril: visita guiada al monestir de Sant Salvador de Breda.; Dissabte 1 de juny: visita guiada al Palau Episcopal de Girona.

Enguany, i com a novetat, Catalonia Sacra aprofitarà períodes com Setmana Santa o l'estiu per proposar, a través de la seva web www.cataloniasacra.cat, activitats que el visitant pot fer per lliure. En el període de Setmana Santa se suggeriran actes o béns artístics relacionats amb la figura del Crist; a l'estiu es proposarà un itinerari en etapes que recorrerà les esglésies dels Pirineus.