república catalana

«Rodant fins a la República» arriba al Baix Montseny

Jordi Puig, que fa la Volta als Països Catalans en cadira de rodes, assegura que "hem d'acabar la feina, això no té marxa enrere"

per Jordi Purtí, 13 de març de 2019 a les 12:00 |
Un moment de la xerrada de l'activista Jordi Puig a La Clau, a Sant Celoni | Santiago Botero

"Això ja no té marxa enrere. Ho noto a tots els pobles que vaig", així és com s'ha expressat l'històric activista gironí Jordi Puig que aquest dimecres i ahir dimarts és al Baix Montseny seguint el seu llarg camí en cadira de rodes que el portarà a recórrer els Països Catalans fins arribar a Salses, al Rosselló, el pròxim 7 d'abril. Hauran estat gairebé quatre mesos des que va començar a rodar el 19 de desembre passat a Cas Concos des Cavaller, en el municipi mallorquí de Felanixt. L'objectiu de l'independentista és mostrar la seva solidaritat amb els presos polítics i teixir vincles de compromís per la llibertat arreu del territori. Fins ara ja ha fet més de 1.600 quilòmetres i 68 etapes.

Jordi Puig va arribar ahir al Baix Montseny. Hi va entrar per Vallgorguina venint d'Arenys de Munt, on el va rebre l'alcalde Joan Mora i representants d'entitats del municipi així com veïns de Sant Celoni que després el van acompanyar fins la plaça de la Vila, on el van rebre l'alcalde Francesc Deulofeu i el regidor de Cultura i Educació, Raül Garcia i un grup de celonins i celonines que li han fet costat.Al vespre va explicar el seu projecte a La Clau on va recordar que ell ha estat empresonat quatre anys i mig i sap perfectament que els primers que en pateixen les conseqüències són els familiars més directes "per això he sentit la necessitat de fer alguna cosa pels presos polítics catalans. Hem d'acabar la feina", va dir. Aquest matí ha seguit el seu camí en direcció a Hostalric sortint de la plaça 1 d'Octubre de Sant Celoni.

Jordi Puig ha activat el perfil de twitter @Cami_Republica on va explicant els seus moviments dia a dia amb etapes diàries que majoritàriament es mouen entre els 20 i els 30 quilòmetres de distància, amb visites a companys i amics i a col·lectius compromesos amb la llibertat dels presos polítics de diferents municipis. Puig fa anar la cadira de roda pel voral de la carretera i va fent un camí per indrets dels Països Catalans.

Jordi Puig explicant el seu projecte de suport als presos polítics a Sant Celoni Foto: Santiago Botero

 

Jordi Puig de Felanitx a Salses en cadira de rodes en suport als presos polítics Foto: Santiago Botero

 

Jordi Puig rebut a Vallgorguina Foto: cedida

 

Jordi Puig rebut a Sant Celoni Foto: cedida


 

 

 

 

Participació