Arbúcies reivindica el moviment feminista com a motor del canvi a la concentració del 8M

A l'acte celebrat a la plaça de la Vila hi han assistit unes 100 persones i s’ha llegit el manifest de la jornada

Commemoració del 8M a Arbúcies
Commemoració del 8M a Arbúcies | AJA
Redacció
08 de març del 2019
Actualitzat a les 18:05h
Els actes del 8 de març a Arbúcies han començat amb la concentració i lectura del manifest a la 1 de la tarda. Un centenar de persones s'han aplegat a la plaça de la Vila per reivindicar els drets i les llibertats de les dones.
 
La regidora d'Igualtat, Maria Tayeda, ha començat el seu parlament assegurant que "som aquí per cridar a no fer ni un pas enrere en la lluita dels nostres drets". I ha afegit: "També som aquí per denunciar la feminització de la pobresa, pel que fet que les feines més mal regulades i mal remunerades recaiguin en les dones i la doble jornada laboral". Tayeda ha acabat el seu discurs reclamant que "les dones som ciutadanes de ple dret" i demanant "l'ocupació de places, carrers i xarxes socials per fer sentir la nostra veu".
 
En la lectura del manifest també s'ha reivindicat el moviment feminista com a motor del canvi per assolir la igualtat efectiva i real entre les dones i els homes i a seguir amb la lluita que tantes i tantes dones han dut a terme al llarg de la història. També s'ha emplaçat a resistir davant els discursos d'odi i les provocacions de l'ultradreta masclista que contraataca en detriment d'una igualtat real entre dones i homes per preservar els seus privilegis.
 
Els actes continuaran a les 7 de la tarda al pati de l'IES Montsoriu per realitzar una representació lumínica del símbol de la dona i, tot seguit, lectura del manifest. Es recomana que totes les persones assistents ho facin amb el mòbil carregat, ja que la representació lumínica es farà amb les llanternes dels telèfons mòbils.
 
Les activitats seguiran dissabte a les 10 del matí amb la primer marxa per la igualtat de les dones d'Arbúcies de 6 quilòmetres. La sortida es farà des de la plaça de la Vila i no cal inscripció prèvia. A l'arribada, hi haurà vermut popular. Finalment, al vespre, al poliesportiu de Can Delfí tindrà lloc el sopar anual de l'Associació de Dones d'Arbúcies.
 
 
Arxivat a