Nombroses dones del Baix Montseny criden a la vaga general feminista del 8-M amb una marxa nocturna

Aquest divendres des de les 11 del matí s'han convocat diverses activitats a Sant Celoni amb motiu de la vaga

La marxa nocturna no mixta de dones del Baix Montseny arriba a la plaça de la Vila de Sant Celoni
La marxa nocturna no mixta de dones del Baix Montseny arriba a la plaça de la Vila de Sant Celoni | Jordi Purtí
Redacció
07 de març del 2019
Actualitzat a les 22:16h
"La nit és nostra" és el lema de la pancarta que ha obert la marxa nocturna no mixta que han fet aquest vespre un grup nombrós de dones del Baix Montseny des del passeig dels Enamorats de Santa Maria de Palautordera fins la plaça de la Vila de Sant Celoni i que ha impulsat les Feministes del 8M del Baix Montseny, espai format per col·lectius com Les Fresques, Gita de Bruixa, La Bala Feminista, Mollet Feminista i persones a títol individual. Entre les consignes que s'han sentit en el decurs de la marxa han estat "El Baix Montseny és feminista" i "s'hi en toquen a una ens toquen a totes".

Amb aquesta acció pretenen fer una crida a totes les dones de la comarca a participar a la Vaga General Feminista de producció, consum, estudi i cures. Una Vaga Feminista que va més enllà del que s'identifica com aturada laboral, "èrquè si paren les dones, el món es para", han manifestat.

Una vegada han arribat a la plaça de la Vila de Sant Celoni s'ha llegit un manifest a través del qual han recordat que les seves vides estan marcades per les desigualtats, per les violències masclistes i lgtbifòbiques, per la precarietat, per les exclusions socials i laborals, pels desnonaments i pel racisme. "Però des de fa temps que també estan marcades per la lluita, pel compromís, per la desobediència, el coratge i la resistència".  

També han tingut present que l'any passat, milions de dones de tot el món van protagonitzar una vaga feminista en la que van aconseguir amb força col·lectiva que les seves denúncies i reivindicacions ocupessin la centralitat política. "Aquest any en som més; més juntes, i més fortes".

Des del Baix Montseny també s'ha alçat la veu per exigir la igualtat de condicions de l'accés al mercat laboral per a totes, la fi de la discriminació salarial, l'explotació i el menyspreu i l'assetjament sexual al treball i el ple reconeixement dels drets laborals de les treballadores sexuals.

En definitiva, aquest divendres 8 de març, faran una vaga general feminista, en què els homes són benvinguts però on les dones, lesbianes i trans en són les protagonistes. "Fem una vaga general feminista perquè proposem una societat lliure de tota opressió, una nova forma de veure, d'entendre i de viure el món i de relacionar-nos; un nou sentit comú".  

Aquest divendres 8 de març a la plaça de la Vila de Sant Celoni hi haurà activitat des de les 11 del matí amb un espai lila i on les dones podran participar als tallers que es faran sobre autodefensa, noves maternitats, sexualitat, preparació de pancartes, amor romàntic, literatura feminista, entre d’altres. A les hores  ha programat un vermut i dinar conjunt exclusiu per a dones i a les 17 hores  sortiran en tren des de Sant Celoni, per les que vulguin anar a la manifestació convocada a Barcelona a les 18hores.